Helyi életstílus

2023.12.30. 20:00

Makói jótékony(s)kodás –Galéria

Szabó Imre

A szegedi Sánta Gábor és retróhangulatot árasztó kocsija. Fotó: Szabó Imre

Ez egy életérzés. Aki egyszer beül egy ilyen autóba, biztosan megkedveli

 – mondta a škodások évzáró makói találkozóján a 32 éves szegedi építőipari munkás, Sánta Gábor. Ő érkezett a legrégebbi kocsival, egy 88-as évjáratú 120 L-essel. Azért vásárolta meg egy éve, mert gyermekkorában egy ilyen volt a család kocsija. Rossz állapotban került hozzá, sokat kellett rajta dolgozni; a javításokat, pótlásokat maga végezte el. Legutóbb ezzel mentek észak-magyarországi nyaralásra – persze az autópályákat kerülve.  

Egy hét alatt 1100 kilométert jártam be vele 

– mondta büszkén. 

A Marosmenti Skoda-barátok Köre már nem először rendezett évzáró találkozót a megszokott helyszínen, a Hollósy Kornélia utcai parkolóban – tudtuk meg a főszervezőtől, Kómár Mátyástól. A meghívást bő tucatnyian fogadták el. A legtöbben Csongrád-Csanád megyéből jöttek, de találkoztunk Szatmárnémetiből érkezett járművel is. Az összejövetelt most először egy jótékonysági akcióval kötötték össze: mindenki hozott tartós élelmiszereket, amiket január elején a Máltai Szeretetszolgálat makói csoportja fog szétosztani a térségben, rászorulók között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában