Napszínes

2023.12.13. 21:30

Ünnepi hangulat bogárháton

Koós Kata

Vidámságot visz Herbie a szatymaziak szívébe. Fotó: Bakos Brigitta

Évek óta immár a nagyobb ünnepek elmaradhatatlan figurája Szatymazon Herbie, a szépkorú Volkswagen bogár, amelyet egy zsombói gazdától kap kölcsön rendszeresen a település. Farsangkor jelmezben, a Helló, tök! napon pedig töklámpásokkal vonul a falu apraja nagyja a matuzsálemi gépcsodához. A karácsony közeledtével idén is ünnepi díszbe öltöztették, és kiállították a polgármesteri hivatal elé, hogy vidámságot vigyen különleges bájával a lakosok mindennapjaiba.

Mindig valami jópofa dekorációt találunk ki Herbiere az adott évszaknak és ünnepnek megfelelően. Ő egy központi figurája a településnek, a közösségi összetartás egyik fontos szimbóluma 

– mondta el Feketéné Bárkányi Ilona, a Dankó Pista Művelődési Ház igazgatója. A kicsi kocsi koros már, az idő megmutatkozik rajta, de a település lakosainak köszönhetően így tovább élhet, boldog nyugdíjas kort biztosítanak számára.

Fotó: Bakos Brigi

Kedves színfoltja a falunak, szeretjük nagyon. Minden közösség életében szükségesek a biztos pontok, és Herbie számunkra ilyen. A legutóbbi tökös napunkon gyengélkedett, így a vonulás nem hozzá tartott, ami sokakban, főképp a gyerekekben nagy hiányérzetet is eredményezett. De most, karácsonyra visszatért, és újra vidámságot hoz a napjainkba

 – tette hozzá a művelődési ház igazgatója.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában