Napszínes

2024.02.21. 21:30

Plüssök utaznak a túradobozon

Arany T. János

Szelíd motoros Komárom utcáin Groottal és Rózsaszín Párduccal. Fotó: Kiss Szabolcs

A motorozást a végtelen szabadsággal és a száguldással azonosítják sokan. Ebből a száguldással az a baj, hogy kellő szélvédelem hiányában az ember szüntelen küzd az elemekkel, a fejét lecsavarják a légörvények, a mellére állandó nyomásként nehezedik a levegő, vitorlaként kifeszülve utazunk a nyeregben. A szabadságról pedig annyit, hogy a legnagyobb gond a motoron a menetszél mellett a csomagszállítás. Hiába a szabadság, ha egy gatyát, zoknit és a egy palack vizet sem tud magával vinni a szerencsétlen szabadság vándora. Nagymotoron a lehető legcsúnyább megoldás a hátsó, úgynevezett túradoboz. Ezek kivétel nélkül megtörik meg a jármű vonalvezetését, ormótlanul pöffeszkednek az ülés mögött. A tízmilliós kategóriába tartozó túramotorokat persze már hozzájuk tervezett csinos kis oldal- és hátsó túradobozokkal szerelik fel. Az mindjárt más.

Robogó, kismotor esetén más a helyzet. Ezeket valahogy nem csúfítják el a csomagszállító alkalmatosságok. A motorosok szeretik járművük egyediségét különböző kisebb-nagyobb átalakításokkal kihangsúlyozni. Kollégánk a minap Komáromban járt, ahol a következő látvány tárult elé. Egy robogós hölgy, plüssfigurákkal díszítette és tette egyedivé a hátsó dobozát. Ehhez nem kell tízmilliós túragép, ez cuki úgy ahogy van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában