Lövészetben is sikeresek a szegedi erdészeti diákjai

2024.04.29. 15:30

Olimpiára és világbajnokságra készülnek - VIDEÓ

Ternák Tamás a 2028-as Los Angeles-i olimpiára készül, Vass Máté pedig az augusztusi compak sporting világbajnokságon szeretne felállni a dobogóra. A koronglövész fiatalok mindketten az Alföldi ASzC Kiss Ferenc Erdészeti Technikum diákjai.

Arany T. János

A szegedi erdészeti technikum diákjai, Ternák Tamás az érettségire és közben a 2028-as Los Angeles-i olimpiára készül, Vass Máté pedig az augusztusi compak sporting világbajnokságon szeretne felállni a dobogóra. Fotó: Karnok Csaba

Néhány éve a barátai vitték el lövészetre a felsőszentiváni Ternák Tamást, aki azóta már több elismerést szerzett a technikai sportban. Legutóbb a hétvégén megnyerte az Igaly Diána Emlékverseny 2024 első fordulóját. A 12. osztályos Tamás már gyerekként beleszeretett a vadászatba, nagyapja is vadászott, őt kísérte el. Miután kipróbálta a sportot, hobbi szinten elkezdett a koronglövészettel foglalkozni. 

Ez olimpiai sportág, legismertebb képviselője Igaly Diána magyar sportlövő, olimpiai bajnok volt

 – mesélte Tamás, akinek a legjobban az az érzés tetszik ebben a sportban, hogy szigorú szabályok szerint éles lőfegyverrel lőnek a korongra. 

Fotó: Karnok Csaba

A Köszolg SC március közepén rendezte meg Kunfehértón évadnyitó skeet versenyét, amin Tamás, 125/121-es eredménnyel új országos junior csúcsot állított fel. 118 volt eddig a legjobb elért eredmény. A szlovákiai Nagyszombaton március végén megrendezett Tavasz Kupán szintén részt vett, ahol junior és felnőtt férfi versenyzőket is maga mögé utasítva megnyerte az alapszakaszt és a döntőt is. Tamás ebben az évben még számos versenyen és öt edzőtáboron fog részt venni, ami érettségire készülő tanulóként rengeteg munkát és kitartást igényel.

Hasonlóan sikeres a koronglövészet egy másik ágában Vass Máté, aki hat évvel ezelőtt ismerkedett meg a lövészettel. Így mesélt erről: – 2018-ban a szüleimmel voltam Kunfehértón egy pár vadászos háziversenyen, ahol nagyon megtetszett a lövészet. Ahogy betöltöttem a 14. életévemet, elkezdtem versenyszerűen lőni. 2022-ben átigazoltam a JERRING SE-be, innentől kezdve csak a compak sportingot és a sportingot lőttem. 

Fotó: Karnok Csaba

A tavalyi évet nagyon jó eredménnyel zárta és hasonlóan szép eredménnyel kezdte a szezont. A 11. osztályos diák idén több külföldi nagydíjra szeretne kimenni. Célja, hogy az augusztusi compak sporting világbajnokságon, amit Csákberényben rendeznek, felállhasson a dobogóra. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában