Fejlesztések

2021.03.31. 15:54

Ilyen változásokat hozott Szegeden a kerékpáros és közösségi közlekedést javító projekt

Ezeket a munkákat készítették el.

delmagyar.hu

Fotó: IVANYI AUREL

Kijelölt kerékpáros útvonalak, átépített csomópontok, szélesebb út, buszsáv, megújult körforgalom és buszmegállók szolgálják a biztonságosabb és gyorsabb kerékpáros és közösségi közlekedést Tarjánban és az Északi városrészben. – írja az önkormányzat közleményében.

Befejezték a kerékpáros és a közösségi közlekedés feltételeit javító, tavaly júniusban elkezdett fejlesztéseket Tarjánban és az Északi városrészben. Ez érintette a Rózsa–Retek–Lugas–Gábor Áron utcán kijelölt kerékpáros útvonalat. A Csongrádi és a József Attila sugárúti, valamint a Csillag téri forgalmas csomópontokban kerékpáros átvezetéseket alakítottak ki. A körtöltésen átvezető útszakaszt – a Lugas utcai trolivégállomástól a Göndör sorig – kiszélesítették, hogy az autósok és a kerékpárosok jobban elférjenek.

A Retek utcában megújult a Csillag tértől a Szamos utcáig vezető kerékpárút burkolata. Mindkét irányban lehetővé tették a kerékpározást az egyirányú forgalmú Tarján szélén. Átépítették a Retek–Róna–Szamos utcai csomópontot, így a gyalogosok terelőszigettel védett zebrán kelhetnek át az úton a Retek utcában.

A Csillag tér felé tartó buszok megállóját hátrébb helyezték, a Róna utca burkolatát pedig 37 méter hosszon kiszélesítették 6 méterre, és itt is létesült gyalogátkelőhely. A Szamos utcában kerékpáros nyomvonalat jelöltek ki.

Megújult a Csillag téri körforgalom útburkolata, az útalapot több helyen megerősítették. A Lugas utca útburkolatát is felújították a körforgalom és a trolivégállomás között. A Szilléri sugárúton pedig külön balra kanyarodó és befogadó sáv létesült a Retek utcai csomópontban.

Több fejlesztést is végeztek a közösségi közlekedés feltételeinek javítása érdekében.

Buszsávot alakítottak ki a Budapesti körúton, a 10. számú épülettől a Csillag térig; A buszok akadálytalan haladását segíti a Budapesti körút Szamos utcai csomópontjában elvégzett sávszélesítés is. Ezenkívül megújult 6 buszmegálló.

A projektben egy új, 92 méter hosszú, kétirányú kerékpárút is épült, amely a Kis Tisza és a Tápai utcát köti össze a Bertalan hídnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában