Hagymatikum, Makó

2021.09.26. 09:12

Nincs megállás az építkezésen

Továbbra is jól halad a makói Hagymatikum fürdő bővítése, folyamatosan zajlik a munka a vendégek elől elzárt területen – tapasztaltuk a minap a helyszínen járva. A beruházás kormánybiztosa, Lázár János honatya közösségi oldalán gazdasági jelentőségéről azt írta, ha elkészül, olyan lesz Makónak, mint az Audi-gyár Győrnek.

Szabó Imre

Folyik a munka a Hagymatikum területén. Fotó: Lázár jános közösségi oldala

Fotó: Lázár János közösségi oldala

Bár még messze a befejezés, a Hagymatikum bővítése máris jelent bizonyos idegenforgalmi vonzerőt, az igen látványos építkezést ugyanis sokan jönnek megnézni, fotózni. A munka továbbra is a tervek szerint, jó ütemben halad – tudtuk meg Sipos Tamástól, a kivitelezést végző Fehérép Kft. ügyvezetőjétől.

Gondot egyedül az jelentett eddig, hogy amikor nekiláttak a felszín alatti munkáknak, nem pontosan azt találták, amire számítottak. Ez azonban szinte minden építkezés velejárója.

Folyik a munka a Hagymatikum területén.
Fotó: Lázár János közösségi oldala

Ami a laikus érdeklődők szá­mára látványosságot jelent a területen, az például a jelenleg is dolgozó óriásdaru. Ez nélkülözhetetlen, hiszen például a zsaluelemeket, amelyek közé betonozni fognak, ez emeli a helyükre. Már elkészült az új élményfürdő pincerészének a kialakítása és elindult a következő szint felhúzása, a szerkezetépítés.

Épül a csúszdatorony, valamint az új nyári öltöző­blokk. Az utóbbi tetejét úgy tervezték meg, hogy a vendégek napozni tudjanak majd rajta. A darura persze még a későbbiekben is szükség lesz, például a tető építésekor.

A másik látványosság a fúrótorony. A 300 méter mély termálkúttal, ami 60 fokos vizet ad, már elkészültek, most a hideg vizű kutat fúrják.

Megírtuk, a 9,2 milliárdos beruházás várhatóan 16 hónapig tart majd. A több mint 3200 négyzetméteren megvalósuló fejlesztés során családi és él­ményzóna, csúszdatorony, va­lamint napozóteraszos, nyári öltöző épül.

Kialakítanak egy 220 négyzetméteres külső termálmedencét is. Lázár János, a beruházás kormánybiztosa a napokban közösségi oldalán azt írta, a kormány és Makó közösen építi a fürdőt, és ami Győrben az Audi vagy Kecskeméten a Mercedes, az Makón a Hagymatikum: tisztes megélhetést kínál mindenkinek, és így vagy úgy, de minden makói család gyarapodásához hozzájárul majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában