Szegedi hírek

2024.03.19. 12:16

Pótlóbuszok járnak majd a 4-es villamos helyett – Galéria

Cserélik a síneket a 4-es villamos egy szakaszán, ami miatt szombattól majdnem két hónapig buszokkal helyettesítik a villamosokat. A pályarekonstrukcióra nagy szükség van, mert a sínek már katasztrofális állapotban vannak.

Suki Zoltán

Katasztrofális állapotban vannak a villamossínek ezen a vonalon. Fotó: Karnok Csaba

 Szombaton kezdődik a 4-es villamospálya rekonstrukciója, ami összesen 169 millió forintba kerül majd

 – mondta keddi sajtótájékoztatóján Koromné Fenyvesi Rózsa.

Az önkormányzati képviselő hozzátette, hogy 600 méteren újítják fel a pályát a Dugonics tér és a Szivárvány kitérő között, és másik 300 méteren a Szabadkai úti és a szalámigyári megálló között. Nemcsak a síneket cserélik ki, hanem a vasbeton aljat és a kapubejárókat is felújítják.

A képviselő emlékeztetett, hogy 2018 óta már költöttek több mint százmillió forintot a villamospályára, de azok is csak szakaszos felújítások voltak.

Vagyis most szombattól az Anna-kút és Kecskés között buszokkal lehet majd utazni. Hogy az Anna-kúton a villamosok forgolódása miatt ne legyen túl nagy kavarodás, a 8-as és 10-es trolibuszok a Szent István tér irányban a régi Anna-kúti megállóhelyet használják. A 20-as és 24-es autóbuszok pedig a Dugonics tér felé az Anna-kút megállóhely helyett a régi Kálvin téri autóbusz-megállóhelyen, valamint Glattfelder Gyula tér felé a régi Anna-kút megállóhelyen állnak majd meg.

Annak, aki rendszeresen használja a 4-res villamost, ez ugyan jelent egy kis bosszúságot, de ha igaz, amit a városi közlekedési cég ígér, akkor mindenki jól jár, mert májusra megszűnik a hullámvasút a konzervatórium, illetve a Szivárvány kitérő között. A sínek itt már olyan katasztrofális állapotban vannak, hogy sebességkorlátozást kellett bevezetni, de gyakorlatilag már kis sebességnél sem lehetett állva maradni a villamosokon, annyira imbolyogtak.

Azt pedig a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. vezetője mondta el, hogy felmérték a villamosvonal mellett élő fákat, és készítettek egy favédelmi tervet is.

Összesen 19 olyan fa van a vonal mentén, amivel valamit kezdeni kell. Három már majdnem elpusztult, de még menthető, kettőt meg kell nyesni, tizenkettő fát pedig ki kell vágni, mert menthetetlen állapotban vannak

 – tette hozzá Makrai László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában