Szegedi hírek

2022.07.28. 11:39

Molotov-koktélt dobtak a szegedi Fidesz-irodába

Kiss Anna

Egy 28 éves szegedi férfi rongálta meg a Fidesz-irodát Szegeden. Fotó: Sándor Judit

Több rendőrt és tűzoltót láttak kivonulni olvasóink csütörtök hajnalban a szegedi Fidesz-irodához, miután oda betört valaki. A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta lapunkat, hogy a rendőrségre 4 óra 30 perc körül érkezett bejelentés arról, hogy egy férfi betörte egy Victor Hugo utcai ingatlan ablakát és bemászott. A helyszínre érkező rendőrök megtalálták a férfit, aki időközben Molotov-koktélt dobott el az épületben, amellyel tüzet okozott. A járőrök a tüzet eloltották, a 28 éves szegedi férfit elfogták és előállították, elszámoltatása folyamatban van.

Fotó: Sándor Judit
 

A szegedi Fidesz lapunkhoz eljuttatott közleményében az eset kapcsán azt írta, hogy ez a szemmel látható következménye a Gyurcsány-párt folyamatos hergelésének. Hozzátették, természetes, hogy vannak nézetkülönbségek politikai pártok között, azonban az teljességgel elfogadhatatlan, hogy ezek a viták tettlegességig, rongálásig, emberek testi épségének fenyegetéséig  fajuljanak. 

Megjegyezték, nem a mostani volt az első eset, amikor a szegedi Fidesz-iroda és annak munkatársai ellen fizikai erőszakot alkalmaztak, hiszen a 2018-as országgyűlési választás éjszakáján szintén a baloldal által felhergelt emberek törtek be és bántalmazták az ott tartózkodókat. Ezt követően egyébként 2018 decemberében is megrongálták az irodát, először december 13-ára virradóra téglával törték be az ajtó üvegét, majd december 14-én reggel diszperzittel leöntött iroda fogadta a Fidesz munkatársait.

A párt közleményében leszögezte, elítélik az erőszakot, viszont a baloldal állandó gyűlölködése sajnos időről-időre termékeny talajra hull. Felszólították Gyurcsány Ferencet és pártját, hogy fejezzék be a folytonos uszítást és azonnal hívják vissza a Lenin-fiúkat. 

A KDNP is közleményt adott ki az eset kapcsán

"Megdöbbentő, ami ma hajnalban a szegedi Fidesz-irodában történt. A baloldal propagandája célba ért. A gyűlölködés palackból kiszabadult szelleme akár emberéletet is követelhetett volna - a pártszekház épületében emberek dolgoznak, családok, gyerekek laknak.

Kérjük a baloldal vezetőit, legalább ez alkalommal intsék önmérsékletre propagandagépezetüket. Ez már nem játék. A politikai ellenfeleket érvekkel, vitával, programmal kell legyőzni demokratikus választáson - és nem fizikailag megsemmisíteni. Sajnálom, hogy a 21. században Magyarországon ezt még szükséges kimondani.

Szolidaritásunkat fejezzük ki a szegedi Fidesz munkatársai és a környékben élők felé, köszönetünket a rendőrségnek, és józanságra intünk minden politikai erőt a következő napokban városunkban."
Haág Zalán, a KDNP szegedi elnöke, közgyűlési frakcióvezető

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában