Szegedi hírek

2022.08.24. 13:21

140 gyorshajtót csíptek fülön a keddi akcióban

Munkatársunktól

Fotó: Lang Róbert / MW

Fotó: Lang Róbert

Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyében kedden egy összehangolt közlekedésrendészeti akciót tartottak a két megye rendőrei. A szakemberek 9 órától 15 óráig az 55-ös főút több pontján ellenőrizték a sebességtúllépést – közölte a Csongrád-Csanád megyei rendőrség a Facebook-oldalán. 

Az akcióban összesen 140 gyorshajtót rögzítettek, közülük 26 alkalommal közigazgatási bírságot és 12-szer helyszíni bírságot szabtak ki sebességtúllépés miatt. Egy engedély nélkül vezető sofőrrel szemben is intézkedtek az egyenruhások, aki ráadásul gyorshajtó is volt.

Az akció során a két top gyorshajtó – 90 km/h-t átlépve – 175 km/h-val és 182 km/h-val száguldozott. A sofőröket fejenként 130.000 forint közigazgatási bírsággal, valamint 6-6 közúti közlekedési előéleti ponttal sújtották. Két gépjárművezető gyorshajtását pedig két eszköz is rögzítette.

A baleseti statisztikák szerint a közlekedési balesetek legfőbb oka a gyorshajtás. Sebesség túllépése esetén a többszörösére nő a féktávolság, a járművezetőnek sokkal kevesebb ideje marad egy veszélyhelyzetben a jó döntés meghozatalára, hiszen ilyenkor jelentősen megnövekszik a reakcióidő alatt megtett út is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában