Román embercsempészeket kaptak el

Makón és Létavértesen is elfogtak a rendőrök egy-egy román embercsempészt szombaton. Az egyikük 10, a másik pedig 26 migránssal próbált Nyugat-Európába jutni.

Suki Zoltán

Illusztráció: Teknős Miklós

Összesen 77 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök szombaton az országban

 – közölte vasárnap az Országos Rendőr-főkapitányság. Az adatokból kiderül, hogy Csongrád-Csanád vármegyében a 4 csoportban 73 határsértőt találtak Röszkén, Ásotthalmon és Mórahalmon. Bács-Kiskun vármegyében ezúttal 3, Budapesten pedig 1 migránst fogtak el.

Ugyancsak szombaton a határkerítés Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán 235 embert sikerült megállítani, még mielőtt átlépték volna a határt.

Ismét elfogtak több embercsempészt is. Makón egy román rendszámú autót állítottak meg, amiben 26 migráns utazott. Az autó román sofőrje amikor meglátta a rendőröket, kiugrott a kocsiból, és elmenekült. Azonban nem jutott messzire, nem sokkal később elfogták. Az is kiderült róla, hogy ellene már Romániában is kiadtak egy elfogatóparancsot.

A Hajdú-Bihar vármegyei Létavértesen ugyancsak egy romén embercsempészt kaptak el, aki 10 migránssal próbált Nyugat-Európába jutni.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor szír, kínai, iraki és albán állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az elfogott embercsempészek ellen pedig eljárást indítottak, és indítványozták a letartóztatásukat.

Közben pedig elfogtak egy a szerb-magyar határon egy magát pakisztáninak való férfit, aki megdobálta az őt feltartóztatni próbáló rendőrök járművét. A magát fiatalkorúnak valló férfit hivatalos személy elleni csoportosan, felfegyverkezve elkövetett erőszak, rongálás és közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják. A férfi két társával a határt védő kerítésen egy alumíniumlétrával átmászva próbált Szerbiából Magyarország területére jutni. Próbálkozásukat a Határrendészeti Távfelügyeleti Központban észrevették, ezért járőröket küldtek a helyszínre, akik végül elkapták őket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában