Embercsempészt fogtak Mórahalmon

Munkatársunktól

Forrás: police.hu

Összesen 288 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök pénteken az országban

 – közölte szombaton az Országos Rendőr-főkapitányság. Csongrád-Csanád vármegyében 9 csoportban 250 migránst találtak Ásotthalmon és Mórahalmon. A szomszédos Bács-Kiskun vármegyében ezúttal tíz illegális bevándorlót találtak, de fogtak migránsokat Győr-Moson-Sopron vármegyében és Budapesten is.

Ugyancsak szombaton a határkerítés Bács-Kiskun vármegyei szakaszán 2, a Csongrád-Csanád vármegyein pedig 146 embert akadályoztak meg az illegális határátlépésben.

Mórahalmon pedig egy embercsempészt is elfogtak. A rendőrök az 55-ös főúton ellenőriztek egy bolgár rendszámú autót, amit egy bolgár férfi vezetett. A járműben 14 migránst találtak.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, indiai, iraki, marokkói, pakisztáni és szír állampolgárnak vallották magukat de ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz, az elfogott embercsempész ellen pedig eljárást indítottak.


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában