Harminc év múlva szabadulhat a várandós feleségével végző férfi

Életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte e Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a férfit, aki még 2020-ban végzett brutálisan várandós feleségével Kiskundorozsmán. A jogerős döntés szerint leghamarabb harminc év múlva szabadulhat.

Suki Zoltán

Csak azért nem kapott tényleges életfogytiglant a gyilkos, mert nem volt teljesen beszámítható. Fotó: DM

Lényegesen súlyosbította a Szegedi Ítélőtábla csütörtöki tárgyalásán annak a férfinak az elsőfokú ítéletét, aki még 2020-ban brutálisan végzett feleségével Kiskundorozsmán. A férfit a Szegedi Törvényszék 2022 szeptemberében 20 év fegyházbüntetésre ítélte, és nem engedték volna feltételesen szabadlábra. Ez ellen az ügyészség súlyosbítás, a vádlott védője pedig enyhítés miatt jelentett be fellebbezést. Az ítélőtábla most lényegesen súlyosbította, és életfogytiglani fegyházbüntetésre változtatta az elsőfokú ítéletet úgy, hogy a férfit leghamarabb 30 év múlva engedhetik ki a börtönből. A jelenleg 42 éves férfit különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen ember sérelmére elkövetett emberölésben találták bűnösnek. Ez a döntés már jogerős. 

Archív Fotó: Kuklis Isván 

A szakértők korábban megállapították, hogy a férfi paranoid személyiségzavarban szenved, ami a bűncselekmény idején közepes fokban korlátozta beszámítási képességét. Mezőlaki Erik tanácsvezető bíró a mostani ítélet indoklásában elmondta, hogy a férfi emberi mivoltából kivetkőzve, nagyfokú testi és lelki szenvedést okozva ölte meg várandós felségét. A bűncselekmény társadalomra veszélyessége miatt súlyosbították a büntetését, és csak azért nem kapott tényleges életfogytiglant, mert nem volt teljesen beszámítható, amikor megölte a feleségét.

Korábban megírtuk, hogy a válást tervező vádlott otthonuk hálószobájában késsel támadt az alvó, hét hónapos várandós feleségére. A felébredő nőt több mint harmincszor szúrta meg két késsel, olyan erővel, hogy az egyik pengéje eltört. A szúrások közül több a magzatot is elérte. A nő a helyszínen meghalt, és a gyerek sem élte túl a támadást. A hálószobában volt a pár közös, három és fél éves kislánya is. A férfi lemosta kezéről a vért, felkapta a kislányt, gépkocsiba ültette, és az édesanyjához ment, aki értesítette a rendőrséget. A vádlott az utolsó szó jogán beismerte bűnösségét, azt mondta, sajnálja és megbánta a történteket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában