Három embercsempészt fogtak el

S. Z.

Fotó: Havran Zoltán

Összesen 290 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök az országban hétfőn – közölte tegnap az Országos Rendőr-főkapitányság. Ismét Csongrád-Csanád vármegyében bukkantak a legtöbb migránsra, összesen 282 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalmon, Mórahalmon és Ruzsán.

A határkerítés Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán pedig 218 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan Magyarországra lépjen. Közben pedig három embercsempész is a rendőrök horgára akadt a vármegyében.

Először Ásotthalmon, az 55-ös számú főúton állítottak meg egy német honosságú személygépkocsit, amit egy ukrán férfi vezetett. A járműben a sofőrön kívül hét migránst találtak. Nem sokkal később már Mórahalmon kellett akcióba lendülni a rendőröknek. Ott egy cseh rendszámú kocsit állítottak meg, amit egy szlovák férfi vezetett. Ő öt illegális migránst fuvarozott. Ruzsán pedig egy litván férfi vitt volna Nyugat-Európába hat migránst.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, indiai, pakisztáni és szír állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az elfogott embercsempészeket pedig előállították, és őrizetbe vették. A letartóztatásukról a napokban dönt a bíróság.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában