Román embercsempészeket kaptak el

S. Z.

Fotó: Teknős Miklós

Elfogtak a rendőrök két román embercsempészt szerdán Ásotthalomnál – közölte csütörtökön az Országos Rendőr-főkapitányság. Azt írták, hogy a férfi egy román rendszámú autót vezetett, amiben rajta kívül szintén román társa, és 8 migráns utazott. Ruzsánál pedig egy szerb személygépkocsit ellenőriztek, amit egy szerb férfi vezetett. A járműben 10 migráns utazott.

A rendőrség közleményéből az is kiderül, hogy szerdán összesen 275 határsértőt tartóztattak fel az országban. Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 10 csoportban 226 határsértőt találtak Ásotthalmon, Röszkén és Ruzsán.

A szomszédos Bács-Kiskun vármegyében ezúttal 7 határsértőt tartóztattak fel, de találtak migránsokat Pest és Győr-Moson-Sopron vármegyében is.

Ugyanaznap a rendőrök Csongrád-Csanád vármegyében összesen 123 embert akadályoztak meg a határkerítésnél abban, hogy illegálisan magyar területre lépjen.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, bangladesi, pakisztáni, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elfogott embercsempészek ellen eljárást indítottak. Ők akár 20 év börtönbüntetést is kaphatnak, ha a bíróság elítéli őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában