Ásotthalomnál bukott le egy embercsempész

S.Z.

A munka ünnepén sem pihentek migránsok.

Forrás: police.hu

Összesen 206 határsértőt tartóztattak fel az országban a rendőrök május elsején

 – közölte kedden az Országos Rendőr-főkapitányság. Csongrád-Csanád vármegyében most 9 csoportban 185 illegális bevándorlót találtak, mindegyiküket Ásotthalmon. De találtak migránsokat Budapesten, Győr-Moson vármegyében és Komárom-Esztergom vármegyében is. Ugyanaznap a határkerítés Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán 5 csoportban 125 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan átlépje az országhatárt.

És ismét elfogtak több embercsempészt is. Ásotthalmon egy román férfit kaptak el, aki 7 embert akart Nyugat-Európába csempészni. A Komárom-Esztergom vármegyei Tatán, az M1-es autópályán pedig egy német rendszámú autót állítottak meg, amit egy magyar férfi vezetett. A gépkocsiban kilenc külföldit találtak.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor csádi, líbiai, pakisztáni, szír, szomáliai és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az elfogott embercsempészek ellen pedig eljárást indítottak. Ezért egy, de akár 15 évet is kaphatnak, ha elítélik őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában