Elévülés miatt úszhatják meg a szentesi és a magyarcsanádi rablók

Két rablási ügyben is visszavonta a korábban kitűzött nyomravezetői díjat Csongrád-Csanád vármegye rendőrfőkapitánya.

Suki Zoltán

Képünk illusztráció.

Fotó: Matey István

Mindkét ügy még 2013-ban történt. Január közepén két ismeretlen férfi rabolt ki egy szentesi ötvösboltot egy fegyverutánzattal. A támadók megkötözték és megverték az alkalmazottat, majd elmenekültek a zsákmánnyal. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya fegyveresen elkövetett rablás miatt indított nyomozást. Értük 100 ezer forintot fizetett volna a rendőrség.

A másik rablás, vagyis csak kísérlet Magyarcsanádon történt. Ugyanabban az évben, július 18-án egy fiatal férfi ment be az Állomás utcában lévő takarékszövetkezetbe, ahol egy fegyverrel vagy fegyverutánzattal pénzt követelt. Miután az alkalmazott közölte vele, hogy nincs pénze, elmenekült. A bűncselekményt a pénzintézet biztonsági kamerája rögzítette. Erre a férfire pedig 400 ezer forint vérdíjat tűztek ki.

A nyomravezetői díjat azért volta vissza Polyák Zsolt, mert nem tehetett mást. A rablást ugyanis alapesetben 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel, míg csoportos rablás esetén 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik. A maximálisan kiszabható büntetés pedig egyben az elévülési időt jelenti. Magyarán a bűncselekmények elévültek, és a rablók megúszták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában