Bordány és Zákányszék díszpolgára volt

2019.11.30. 11:08

Elhunyt Cseh Zoltán nyugalmazott plébános

Matuszka Antal, Zákányszék polgármestere a közösségi oldalon tájékoztatta a lakókat, hogy Cseh Zoltán atya kedden elhunyt.

Cseh Zoltán nyugalmazott plébános, püspöki tanácsos, Bordány és Zákányszék díszpolgára életének 81., papságának 57. évében november 26-án visszaadta lelkét Teremtőjének. Matuszka Antal, Zákányszék polgármestere a közösségi oldalon tájékoztatta a lakókat, hogy Cseh Zoltán atya kedden elhunyt. A lelkipásztorért december 7-én, szombaton 10 órakor mutatnak be gyászmisét a zákányszéki templomban, temetése 11 órakor kezdődik a helyi temetőben.

Cseh Zoltán Makón született 1939. január 11-én. Teológiai tanulmányait Szegeden végezte 1958-tól 1963-ig. Szegeden szentelték pappá 1963. június 16-án. Káplánként szolgált Kunágotán, Ásotthalmon, Kisteleken, Mezőkovácsházán, Békéscsabán, Domaszéken és Kisteleken. Plébánosként Öttömösön, majd Zákányszéken és Bordányban 1987-től 2014-ig. 2014-ben vonult nyugállományba, munkásságáról többször írtunk lapunkban. A lelkipásztor negyedszázados jubileuma alkalmából, 2012ben azt mondta lapunknak, hogy nem külső körülmények, hanem saját belső indíttatása alapján lett lelkész, a 25 év alatt pedig megszerette a Homokhátságon élő embereket, akik, mint mondta, nyitottak, befogadóak, melegszívűek, és nem utolsósorban rendkívül dolgosak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában