Nem követett el bűncselekményt - állította a Szegedi Törvényszéken

2019.12.02. 15:53

Szombathelyen tárgyaltatná az ügyét Czeglédy Csaba

Nem követett el bűncselekményt, mindenét, amije van, adózott jövedelméből vásárolta – ezt állította a Szegedi Törvényszéken hétfőn Czeglédy Csaba. Gyurcsány Ferenc bizalmasa arról is beszélt, büszke arra, hogy kollégáival éves szinten 20 ezer embernek biztosítottak munkát, ugyanakkor bocsánatot kért vádlott-társaitól, mert „bajt hozott a fejükre”.

Munkatársunktól

Az ügy hétfői tárgyalásán egyébként Czeglédy Csaba és védője, Hankó-Faragó Miklós is arról győzködte a bíróságot, hogy szerintük nem a Szegedi Törvényszék illetékes az ügyükben, sőt törvénysértő a mostani eljárás. Azt mondták azért, mert már nincs Csongrád megyei vádlott az ügy szereplői között. Ez egyébként valóban így van, őket már korábban elítélték. Ezért beadtak egy indítványt, amit a Molnárné Mészáros Noémi vezette bírói tanács elutasított, mert a bűncselekmények egy része a megyében történt, így a Szegedi Törvényszék az illetékes.

Czeglédy Csabának az sem tetszett, hogy miután az DK európai parlamenti képviselője volt, és egy ideig mentelmi jog illette meg, nem emeltek újra vádat ellene. A Szegedi Ítélőtábla végleges végzése alapján azonban erre nem volt szükség. Azt is említették, hogy a mostani ügyirat száma is más, mit a korábbi de ezt a bíró azonnal megcáfolta.

Az ügyben bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, valamint ha­­mis magánokirat felhasználása miatt emeltek vádat összesen 21 ember ellen, mert az ügyészség szerint több mint 6 milliárd forint vagyoni hátrányt okoztak az állami költségvetésnek iskolaszövetkezeteken keresztül azzal, hogy nem fizettek adót és járulékokat. A per januárban folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában