Helyi közélet

2020.02.26. 10:42

Ezt a macskát nem tudja megsimogatni

Nem azért, mert nem tudja elkapni.

Munkatársunktól

Fotó: Tóth Zoltán

Persze nem azért, mert ne lehetne elkapni, hanem azért, mert valaki pont fekete festékkel fújta fel a falra. A festésnek hála, ha arra jár egy hús-vér macska, akkor úgy fog látszani, mintha az árnyéka lenne annak.

Fotó: Tóth Zoltán

Van egy magyar graffitis, Taker művésznéven tevékenykedik. Ő festette 2017-ben Aucklandben a hatalmas macskát, Smoothie-t. Kerítéssarkak belső részére, és a földre fújta fel, így lehetetlen volt a hatalmasra sikerült négylábúról előnytelen képet készíteni. A parton lévő macska ugyan nem ilyen szintű, és nem ilyen részletes, de a miénk, a városhoz tartozik.

A Tisza- parton több felfestést is találni, de azok nem ilyen szépek, sajnos csak firkák. Hogy ezt meglássuk, ehhez konkrétan a lábunk elé kell nézni és este nem is biztos, hogy feltűnik. A szép, napsütéses nappalokat mindenképpen használjuk ki, sétáljunk egyet. Részint azért, hogy ne tablettával juttassunk D- vitamint a szervezetbe, másrészt pedig azért, hogy észrevegyük a városban azt, amit esetleg a hideg, szürke nappalokon figyelmen kívül hagyunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában