Szeged

2020.07.30. 11:06

Elmaradnak a fesztiválok megyénkben is

Nem lesz idén Szegedi Ifjúsági Napok és a Deja Vu Fesztivál sem.

Munkatársunktól

Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Augusztus 15. után sem lehet 500 főnél nagyobb létszámú zenés-táncos eseményeket tartani – jelentette be a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Ez azt jelenti, hogy elmaradnak a jelentősebb események Csongrád-Csanád megyében is, így nem lesz megtartva a Szegedi Ifjúsági Napok és a Deja Vu Fesztivál sem. Gulyás Gergely közölte, azért nem változtatnak a jelenleg hatályban lévő intézkedéseken, mert az kockázatos lenne, hiszen szeptember elsején tantermi keretek között indítják el a tanévet.

Hozzátette, hazánkban stagnál a fertőzések száma, és azt szeretnék, ha a közelgő második hullámnak is hatékonyan ellen tudna állni az ország. Arra kért mindenkit, hogy továbbra is viseljen maszkot a zárt terekben, a boltokban és a tömegközlekedési eszközökön is, valamint tartsa be védőtávolságot a fertőzések elkerülése érdekében.

Kiderült, 5,3 milliárd forinttal segítik a zenész szakmát, ebből 800 millió forintot a cigányzenészek megsegítésére költenek. Hamarosan garázskoncerteket szerveznek, amit az országból bárki követhet majd.

SZIN

A SZIN csapata közleményt tett közzé a döntés után a Facebook-oldalukon, amiben sajnálatukat fejezik ki, hogy ötvenegy év után elmarad a fesztivál és információkat közölnek a jegyek, bérletek visszaváltásáról.

Deja Vu

A Deja Vu Fesztivál hasonló posztban reagált a döntésre:

Fishing on Orfű

Csatlakozott hozzájuk a Fishing on Orfű csapata is:

EFOTT

„... nincsenek szavak!” üzenettel kezdi az EFOTT csapata a bejelentését:

Strand Fesztivál

[embed]]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában