Hamarosan rendezik a problémát

2020.09.24. 15:25

Ilyen gazban biciklizni is nehéz – Fotók

Elburjánzott a gaz a régi 5-ös úttal párhuzamos kerékpárút mentén, és annyira belóg mindkét oldalon, hogy lassan már közlekedni sem lehet a gumigyár és a következő körforgalom közti szakaszon – panaszolta szegedi olvasónk. A Magyar Közút intézkedést ígért.

Farkas Judit

Ilyen gazban biciklizni is nehéz. Fotók: Olvasó-tudósító/Rácz Anita

– Jó páran napi szinten használjuk az 5. út melletti úti kerékpárutat. Lassacskán oda jutunk, hogy nem bírunk végigmenni rajta biciklivel, mert benövi a gaz – ezzel a panasszal kereste meg lapunkat szegedi olvasónk, Rácz Anita. Fotókat is mellékelt a helyzetről, amiken látszik: az embermagasságú gyom mindkét oldalon jócskán benyúlik az út területére. Olvasónk pontosan megjelölte, melyik részen akadályozza az elburjánzott gaz a közlekedést: szeretné, ha lekaszálnák az illetékesek.

A gumigyár és onnantól számítva első körforgalom közötti szakasz problémás. Az interneten, szegedi Facebook-csoportokban fotókat is posztoltak az utat szegélyező kétméteres „gyomfalról”, jelezve: ha itt két kerékpáros megy el egymás mellett, az egyiknek le kell húzódni a „susnyásba”.

A kérés kapcsán megkerestük a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-t mint a szegedi kerékpárutak kezelőjét. Ám megtudtuk: ez a külterületi szakasz nem a környezetgazdálkodás, hanem a Magyar Közút kezelésében áll. A Magyar Közút Csongrád-Csanád Megyei Igazgatóságánál folytattuk az érdeklődést, és kiderült, hogy az illetékesek már tudnak a problémáról.

A napokban ugyanis hozzájuk is érkezett fotókkal illusztrált megkeresés a gyomok szegélyezte úttal kapcsolatban, amit továbbítottak a megfelelő helyre. A helyzetet hamarosan rendezik, lekaszálják a gazt a kerékpárút mentén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában