Szeged

2021.02.16. 11:30

Italbolt költözött a kecskési posta helyére

Hetek óta Klebelsberg-telepre vagy a Széchenyi térre kell menniük a Kecskésen élőknek, ha postai ügyet akarnak intézni, ugyanis lakat került a postahivatalra. A bezárás csak ideiglenes, keresik az új épületet, ahová átköltözhet a posta.

Kiss Anna

Csak a postaláda maradt meg a Szabadkai út 54. szám alatt. Italbolt költözött a posta helyére.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Kuklis István

– Hetek óta nem tudunk levelet feladni és csekket befizetni helyben. A posta hirtelen bezárt, italbolt költözött a helyére, csak a postaláda maradt, de azzal nem sokra megyünk

– panaszolta lapunknak egy Kecskésen élő olvasónk. Hozzátette, azt javasolták nekik, hogy járjanak át Klebelsberg-telepre, vagy válasszák a Széchenyi téri postát.

Megkerestük a panasszal a Magyar Postát. A vállalat azt nyilatkozta lapunknak, hogy a Szeged 19 posta elhelyezését biztosító ingatlan tulajdonosa tavaly június végén felmondta a bérleti szerződést. Megjegyezték, a Magyar Posta erről tájékoztatta az önkormányzatot és megkezdődtek a tárgyalások, hogy a postahivatal egy másik ingatlanban működhessen tovább. Az egyeztetések még folyamatban vannak – tették hozzá.

Csak a postaláda maradt meg a Szabadkai út 54. szám alatt. Italbolt költözött a posta helyére.
Fotó: Kuklis István

Kiderült, már december 24-e óta zárva van a kecskési posta, de csak ideiglenesen szünetel a szolgáltatás.

A cég kiemelte, az ott élőket előzetesen tájékoztatták plakáton keresztül a bezárásról, valamint az online felületükön is elhelyeztek erről egy beszámolót.

Hozzátették, Szegeden jelenleg is 20 postai szolgáltatóhely működik, amely jóval meghaladja a Magyar Posta számára jogszabályban előírtakat. Az ügyfeleknek javasolják a legközelebbi Szeged 17 postát a Zentai utca 31/a alatt, valamint a Szeged 1 postát a Széchenyi téren és a Szeged 2 postát az Indóház tér 1. szám alatt. Az utóbbi kettő hivatal hosszabb nyitvatartási időben biztosítja a postai szolgáltatások elérhetőségét – közölték.

A 17-es posta egyébként december közepe óta megújult környezetben, új helyszínen várja a szegedieket.

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, a Váltó utca 14. szám alól azért kellett költöznie, mert ott is felmondta a bérleti szerződést az ingatlan tulajdonosa. Így a Magyar Posta egyeztetést kezdeményezett a szegedi önkormányzattal, ezáltal jött létre a megállapodás az új épületbe való költözésről, ami négy hónapot csúszott az ingatlan átalakítása, valamint az informatikai, biztonsági és a villamossági rendszerek kiépítése miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában