Kijelölt szakaszok

2021.02.08. 16:57

Új buszmegállók, és bicikliutak Újszegeden

Befejeződtek a tavaly júniusban elkezdett kerékpárosbarát fejlesztések Újszegeden – jelentette be sajtótájékoztatón hétfőn Nagy Sándor alpolgármester és Mihálik Edvin zöld tanácsnok.

S. Z.

Szeged 2021.02.08. átadták az új bicikliutakat Újszegeden a sportcsarnok és a liget körül fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Többek között a Székely soron, a liget melletti járda helyén épült, 380 méteres kerékpárút, amelyen a Belvárosi híd felé lehet közlekedni. A másik irányba az úttesten kijelölt kerékpáros nyomvonalon lehet haladni.

Felújították a több mint fél kilométer hosszú kerékpárutat a Temesvári körúton, a liget mellett is. A Székely sortól a Csanádi utcáig pedig elválasztották egymástól az eddig közös útvonalon haladó gyalogos- és kerékpáros-forgalmat: a 212 méter hosszú, külön gyalogút és bicikliút biztonságosabbá teszi a közlekedést ezen Újszeged ezen szakaszán.

Biztonságosabban lehet tekerni Újszegeden. Fotó: Kuklis István

A fejlesztések része volt két csomópont átalakítása: a Temesvári körút Népkert sori–Bérkert utcai, valamint " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Székely sori–Derkovits fasori kereszteződésében külön útvonalakat jelöltek ki a kerékpárosoknak, hogy biztonságosan áthajthassanak Újszeged ezen csomópontjain.

A kerékpáros-forgalmat külön jelzőlámpák irányítják.

A projektben tíz buszmegállót is felújítottak Újszegeden: a Vedres utcában és a Székely soron hármat-hármat, a Temesvári körúton kettőt, a Csanádi utcában és a Népkert soron pedig egyet-egyet. Mindegyik kapott bazaltbeton burkolatot, ötben helyeztek el esőbeálló pavilont, és háromban építettek új peront.

A fejlesztés költségeinek nagyobb részét, több mint egymilliárd forintot, uniós pályázaton nyerte el a város.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában