Friss hírek

2021.04.28. 19:59

Fokozatosan, de nyit a makói Hagymatikum

Szabó Imre

20200303 Makó Makó hagymatikum fürdő Képen: Makón, a Hagymatikum Gyógyfürdőben Fotó: Török János TJ Délmagyarország - DM

Fotó: Illusztráció/Török János

173 nap, azaz közel fél évnyi szünet és a négymilliomodik beoltott után, három hét alatt lépcsőzetesen nyit ki Makó gyógy- és élményfürdője, a Hagymatikum – hangzott el a szerda délutáni, helyszínen tartott sajtótájékoztatón. A tervek szerint május 3-tól, azaz jövő hétfőtől a gyógyászati részleg és a termálfürdő indul el, majd 10-től a parkfürdő, egy héttel később pedig az élményzóna, a szaunavilág és az összes többi szolgáltatás is várja majd a vendégeket.

A fürdő vezetője, Lajtosné Papp Noémi azt hangsúlyozta, hogy az országos rendelkezések értelmében a fürdőbe csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők jöhetnek. Azt is elmondta, hogy az első két héten a megszokottnál olcsóbban, ezer forintért, illetve Makó kártyával ötszázért lehet majd jegyet váltani. A külföldi vendégek igazolásait egyelőre nem tudják elfogadni, csak azt követően, ha megjelenik az erre vonatkozó központi szabályozás.

A sajtótájékoztató résztvevői a fürdő előtt. Fotó: Szabó Imre

A megkezdett és félbemaradt gyógykezeléseket nem tudják ott folytatni, ahol befejezték, mert fél év alatt sokat változhatott a páciensek egészségi állapota. Ezért a fürdőorvosi szolgálatnál új kezelőlapokat kell kérni – hívta fel a figyelmet Ábrahám Judit rehabilitációs szakorvos. Ez utóbbi a jövő héttől újra elérhető lesz, és időpontokat is lehet foglalni.

– Az önkormányzat 2020 nyarától a holdingba szervezett fürdőnek a múlt évben 229 milliós támogatást adott, hogy az itt dolgozóknak bért tudjanak fizetni, illetve fedezni lehessen a működési, karbantartási, javítási költségeket

– tájékoztatott Farkas Éva Erzsébet polgármester. Azt is elmondta, hogy idén az első negyedévben 53 plusz 36 milliót kapott a Hagymatikum annak érdekében, hogy nyitni tudjanak most.

Azt pedig a Hagymatikumot is magában foglaló holding vezérigazgatója, Ember Alex mondta el, hogy a nyitással kapcsolatos tervek a központi előírások függvényében változhatnak. – Minden járványügyi előírást betartunk, ezzel kapcsolatban kérjük vendégeink türelmét, együttműködését – hangsúlyozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában