Sikerült: összejött a pénz a lépcsőjáró gépre

2021.05.03. 17:45

Lapunk és a nyilvánosság segítségével könnyebb lesz a mozgás Ágiéknak

Egy névtelen felajánló több mint egymillió forinttal támogatta a szegedi Biténé Tillinkó Ágnest, aki beteg kislánya miatt gyűjt lépcsőjáró gépre, hogy ne kézben kelljen le- és felcipelni a második emeletről. Lapunk és a nyilvánosság segítségével összejött a pénz.

A. T. J.

20210421 Szeged Az üllési kupakgyűjtő szív bevételét lépcsőn-járó kerekesszékre gyűjtik egy 27 éves izomsorvadásban szenvedő lánynak, akit a panelház lépcsőjén karban cipel édesanyja naponta Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország Képen: Biténé Tillinkó Ágnes édesanya, lánya Ági és a felajánló Füredi Andrea.

Fotó: Frank Yvette

Másfél héttel ezelőtt találkoztunk először Biténé Tillinkó Ágnessel és lányával, Ágicával Kereszttöltés utcai, második emeleti panellakásukban. Füredi Andrea, a Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesület Üllési Csoportjának titkára ekkor adta át neki az összegyűjtött műanyag kupakokból befolyt összeget. A találkozót is ő szervezte, hogy a nyilvánosság segítségét kérjék.

Ezertől százezerig

– A cikk megjelenése után két-három napig jöttek folyamatosan az utalások, kisebb-­nagyobb összegek, ezertől száz­ezer forintig főleg magánszemélyektől, ami számomra nagyon meglepő volt. Akadtak, akik megkerestek üzenetben, mondjam el nekik, külföldről hogyan lehet utalni – mesélte Ágnes, aki egyedül neveli 27 éves, súlyos beteg lányát, aki három hónapos korában egy oltás után betegedett meg.

Andreáék egy különleges lépcsőjáró kerekesszékre gyűj­tenek, hogy könnyebben mozoghassanak.

Hamarosan könnyebbé válhat Biténé Tillinkó Ágnes (balról) és 27 éves lánya, Ágica élete, amikor megveszik a lépcsőjáró gépet. Sokat köszönhetnek Füredi Andreának is. Fotó: Frank Yvette

Egyik nap egy kicsivel egymillió forint feletti adomány érkezett egy összegben. – Odaírta a hölgy, hogy szeretne anonim maradni. A legolcsóbb gép is 1,3 millió forint körül van. Budapestről egy gyógytornászcsapat felajánlotta, hogy amikor megyünk megnézni, szívesen találkoznának velünk, segítenének a lebonyolításban, szállításban – tette hozzá.

Nem számított rá

Kupakfelajánlásokat is kapnak Ágiék, de azokat továbbítja az üllési kupakgyűjtőknek. Mint fogalmazott, úgy van vele, most már ő is szeretne segíteni másokat.

– Meglepődtem az emberek nagylelkűségén, őszintén szólva nem számítottam erre, nagyon jó érzés. Innentől kezdve én is ugyanezt fogom tenni, ha még csak ezer forintot utalok is valakinek. Tudom jól, hogy az is mennyit jelent. Ebben az esetben is igaz, hogy sok kicsi sokra megy – sóhajtott egy nagyot Ágnes.

– Le a kalappal mindenki előtt, hálás vagyok Andinak is, aki elindította az egészet, mert én magamtól lehet, nem léptem volna meg, hogy a nyilvánossághoz forduljak

– mondta.

Hatalmas segítség

A lépcsőjáró kerekesszék be­szerzése folyamatban van, Ágiék a forgalmazóval tárgyalnak, de mint mondta, sok szempontot – Ágica biztonságát, a könnyű kezelhetőséget, tárolást – figyelembe kell venniük.

– Bízom benne, hogy hamarosan összejön. Nem győzök eléggé hálás lenni mindenkinek. Hatalmas segítséget jelent a gép

– mondta búcsúzóul Ágnes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában