Az önkormányzat szerint nem történt szabálytalanság

2021.07.16. 15:39

Hadházy visszásságokat vélt felfedezni Makón

Semmilyen visszaélés nem történt a makói önkormányzat szerint azzal a pályázattal kapcsolatban, amiről Hadházy Ákos független parlamenti képviselő írt közösségi oldalán a napokban. A honatya a Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben című projekt általa vélt visszásságaira hívta fel a figyelmet.

Szabó Imre

20200303 Makó Makó hagymatikum fürdő Képen: Makón, a Hagymatikum Gyógyfürdőben Fotó: Török János TJ Délmagyarország - DM

Forrás: Illusztráció/Török János

Fotó: Török János

Hadházy Ákos egy EFOP-pályázat részleteit hozta nyilvánosságra, amelynek összértéke megközelítőleg 500 millió forint. A képviselő többek közt furcsának találta, hogy ebből az uniós támogatásból a polgármesteri hivatalban egy egészségnap részeként 70 alkalmazott kapott masszázst. Emellett kifogásolta, hogy hátrányos helyzetű gyerekek ötnapos táboroztatásáért mindössze napi 8000 forint jutott hét tanárnak, miközben minőségbiztosításra 15 milliót fizettek ki, illetve humánfejlesztési tervet írt egy kecskeméti cég 14 millióért, és különböző tanfolyamokat is tartottak 32 millió­ért.

A képviselő azt is megemlítette, Luigi egy fellépéséért 144 ezret kapott, ifjabb Knézy Jenő pedig 126 ezret a Sportágválasztó gálaműsor vezetéséért.

– A projekt végrehajtása során visszaélés nem történt – hangsúlyozta a makói önkormányzat válaszközleménye. A valóban közel félmilliárdos összegű pályázati támogatásból 2018. január elsejétől napjainkig szerveznek programokat; nemcsak Makón, hanem Ambrózfalván, Csanádalbertin, Csanádpalotán, Királyhegyesen, Kövegyen, Nagyéren, Nagylakon és Pitvaroson is. A pályázati felhívás szerint annak legfőbb célja a társadalmi felzárkózás érdekében a területi különbségek csökkentése, a minőségi humán közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása. Ennek jegyében 13 gyermeknapi és városrésznapi rendezvényt tartottak, kirándulni 400, táborozni 500 gyereket vittek el, 120 pedagógust vontak be, egészségnapokat, pályaválasztási tanácsadást, drogprevenciós előadást tartottak 350 résztvevőnek, sportrendezvényeket, közösségi programokat és mentorálást szerveztek.

A 3 év alatt eddig 8 ezer embert értek el a különböző programokkal.

A masszázsra külön is kitér a közlemény. E szerint a nagyvállalati szektorban napi rendszerességgel alkalmazott irodai hátmasszázsról volt szó, amin valóban 70 hivatali dolgozó vett részt, és összesen bruttó 455 ezer forintba került.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában