Jó szezont zárt a Hagymatikum

2021.08.23. 15:30

A makói fürdő vendégei jól érezték magukat idén is – Fotó

Látványos sportnappal zárta a hétvégén a szezont a makói Hagymatikum fürdő – a rendezvényhez szórakoztató programokat is szerveztek. Volt mit ünnepelni, hiszen a nyári forgalom jól alakult, a menet közben zajló, jó ütemben haladó építkezés sem riasztotta el a vendégeket.

A vendégeket a legkevésbé sem zavarta, hogy tőlük nem messze építkezés folyik. Fotó: Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

Sokféle sportágat kipróbálhattak a hétvégi szezonzáró sportnapokon a makói Hagymatikum fürdő vendégei. Amikor ott jártunk, épp strandröplabda- és lábteniszmérkőzéseket vívtak, de a helyszínen voltak a szegedi napozóválogatott csinos tagjai is.

A szombati nap szaunaszeánszokkal és éjszakai fürdőzéssel zárult, a vasárnapi sporteseményeket pedig játékos vetélkedők tették még színesebbé a Rádió 88 csapatának jóvoltából.

A vendégeket a legkevésbé sem zavarta, hogy tőlük nem messze építkezés folyik.
Fotó: Szabó Imre

Jól sikerült a nyár

A jó hangulatból arra következ­tettünk, hogy a szezonzárón volt mit ünnepelni, és ezt a Hagymatikum divízióvezetője, Lajtosné Papp Noémi is megerősítette nekünk.

– Az év ugyan szélsőséges volt, hiszen az első öt hónapban egyáltalán nem tudtunk vendégeket fogadni, és júniusig is csak korlátozásokkal. Onnantól azonban a forgalmat tekintve szinte megismétlődött az eddigi legjobb év, 2019 – mondta. Ami a számokat illeti, júliusban 40 ezren váltottak belépőt, és augusztus első 2 hetében is 23 ezren, azaz naponta nagyjából 1300 ember jött pancsolni.

Az étterem is beindult

A gyógyászati részlegen 260-270 kezelésre került sor naponta, de kiemelkedően teljesített az étterem és a bár is – ezek együtt hozták a teljes bevétel harmadát.

A szállásadók is azt jelezték, hogy telt házzal üzemeltek. Mindezt úgy, hogy a szabadtéri élménymedencét a már javában folyó építkezés miatt nem lehetett használni.

Ez azonban, úgy tűnik, nem zavarta a vendégeket.

Látványos az építkezés

Közben, mint láttuk, a lezárt területen továbbra is jó ütemben folyik az építkezés; mint már beszámoltunk róla, megkezdődött a fürdő csaknem 10 milliárd forintos költségvetésű bővítése. Az elmúlt hetek legnagyobb látványossága az a kútfúró berendezés volt, amely a majdani külső medencéhez biztosítja a termálvízellátást. Ez a jövő hó­­nap elején lesz kész.

De már van egy ennél is figyelemre méltóbb szerkezet a területen, méghozzá a 40 méter magas daru. Ennek az elkövetkező hetekben komoly hasznát fogják venni. Már alapozzák a napozóteraszt és a csúszdatornyot, illetve a majdani szabadtéri gyógymedence építése is megkezdődött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában