Szentes

2021.09.08. 11:18

Élménykirándulást nyertek a gimnazisták

„Értékünk Csongrád-Csanád megye” címmel írt ki videópályázatot középiskolásoknak a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat. A megye hét járásából egy-egy csapatot díjaztak, akik egy másik járás megyei értékeit fedezhetik fel egy élménykiránduláson.

M.A.

Gémes László, a Csongrád-Csanád Megyei közgyûlés elnöke és a szentesi Horváth Mihály Gimnázium diákjai. Fotó: Majzik Attila

A szentesi járásból a Horváth Mihály Gimnázium irodalmi-drámai-média tagozatának 11-es tanulói pályamunkája, a Mártélyi Tájvédelmi Körzetről forgatott „Mártély tavasszal” című kisfilm lett a legjobb, a diákok Ópusztaszerre nyertek kirándulást.

– A kisfilmmel a fiatalokat szerettük volna közelebb hozni a természethez, megmutatni, milyen szép a táj Mártélyon. Kamerával és drónnal forgattunk, a vágás ritmusát pedig a filmhez választott zene adta meg – beszélt alkotásukról Szikora Emese, a film készítője.

Gémes László, a Csongrád-Csanád Megyei közgyûlés elnöke és a szentesi Horváth Mihály Gimnázium diákjai. Fotó: Majzik Attila

A diákoknak indulás előtt Gémes László, a Csongrád-Csanád Megyei közgyűlés elnöke is gratulált. A megyei elnöke elmondta, tartalmilag és esztétikailag is nagyon értékes kisfilmet készítettek a szentesi gimnazisták, ezért később más megyei projekthez is szeretné felkérni a filmkészítőket. Az ópusztaszeri kirándulásukhoz egy programot is ajánlott a diákoknak, a Dél-Alföld vadászatát bemutató kiállítást ajánlotta a gimnazisták figyelmébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában