kutyákat, újszülötteket és a rászorulókat támogattak a legtöbben

2021.09.29. 07:00

Ezek a szegedi civil szervezetek kapták idén a legtöbb egyszázalékos felajánlást

Idén is a kutyáknak adták a legtöbb egy százalékos felajánlást a szegediek. Mellettük támogatták az újszülötteket és a rászorulókat, és több iskola is kapott milliós nagyságrendű felajánlást.

Adó 1 % felajánlás illusztráció 20200312 Szombathely Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Fotó: Illusztráció / Unger Tamás

Közzétette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, mely civil szervezetek mekkora arányú egy százalékos felajánlásban részesültek.

A szegedi rekorderek között továbbra sincs változás: továbbra is a Tappancs Állatvédő Alapítvány kapja a legtöbb pénzt. Idén több mint 33,5 millió forint folyt be számukra csaknem 6 ezer adományozónak köszönhetően.

A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványt mintegy 5500-an támogatták, összesen 26,9 millió forintot ért adó egy százalékuk.

A harmadik az Orpheus Országos Állatvédő és Természetbarát Közhasznú Egyesület lett, mely 16,8 millió forintot kapott 3100 adományozónak köszönhetően.

Jelentős összeget kapott még a Mátrix Közhasznú Alapítvány, amely 11,6 millió forint plusz pénzből gazdálkodhat, illetve a Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány, mely 11,2 millió forinttal lett gazdagabb.

Az oktatási intézmények közül a Radnóti alapítványához folyt be a legtöbb pénz: 228 szülő összesen 1,7 millió forintot adott így az iskolának. Az általános iskolák közül az Arany János Általános Iskola a legtámogatottabb: alapítványa szintén ennyi pénzt kapott 304 szülőtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában