Nemes ügy

2022.09.30. 08:20

Élelmiszereket gyűjt a makói ENI

A makói Egyesített Népjóléti Intézmény család- és gyermekjóléti szolgálata tartós élelmiszerek gyűjtését kezdte el. Felhívásukat plakátokon és a közösségi oldalakon is közzé tették.

Szabó Imre

Fotó illusztráció: DM archív

Tóthné Balázs Andrea intézményvezető azt mondta, elsősorban tartós élelmiszereket, azaz konzerveket, tésztákat, lisztet, étolajat, kristálycukrot, rizst, illetve édességeket várnak. Számítanak cégek, vállalkozók támogatására, de egyszerű, hétköznapi emberek segítségére is. A felajánlásokat az Egyesített Népjóléti Intézmény (ENI) Tinódi utca 8/a szám alatti központjában várják hétfőtől csütörtökig reggel 8-tól délután fél 4-ig, illetve pénteken reggel 8-tól délig. A családsegítő-szolgálatot telefonon a 62/ 213–420-as szám 9-es mellékén lehet elérni.

Hasonló gyűjtést egyébként korábban még nem szerveztek az intézmény munkatársai. Legutóbb – mint beszámoltunk róla – a koronavírus-járvány idején osztottak élelmiszercsomagokat, de azokat a Máltai Szeretetszolgálat makói csoportja, illetve egy rendszeresen adakozó helyi vállalkozó, Ménesi Gábor ajánlotta fel. Akkor jó néhány makói család kapott az adományokból összeállított csomagokból. Azt, hogy kik kapjanak, a családsegítő szolgálat szakemberei döntötték el. Tóthné Balázs Andreától megtudtuk: arra számítanak, hogy a mostani gazdasági válság miatt is több makói család kerül nehéz helyzetbe.

Az akcióval élelmiszer-tartalékot akarnak képezni, hogy krízis esetén azonnal segíteni tudjanak – a kiosztásnak tehát nincs előre meghatározott dátuma. Az adományokat a székház erre alkalmas helyiségében fogják gyűjteni. A felajánlott élelmiszerekből egy-két napra elegendő úgynevezett kríziscsomagokat fognak összeállítani. Ezeket nem jelentkezés alapján juttatják el a rászorulókhoz, hanem a munkatársak jelzései alapján, akik a gondozás során látják, ha valaki szűkében van az élelemnek, de akár még csak nem is jelzi, hogy bajban van – tudtuk meg Kádárné Szakál Bernadett szolgálatvezetőtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában