Helyi közélet

2023.05.18. 14:20

LED-re vált Újszentiván is

K.A.R.

Csütörtökön kötötték meg a szerződést a közvilágítás korszerűsítéséről. Fotó: Kerekes Balázs

LED-esítik a közvilágítást Újszentivánon a következő hónapokban, az erről szóló szerződést csütörtökön kötötte meg az újszentiváni önkormányzat és az MVM Lumen Fényszolgáltató Kft. Az eseményen Bodó Imre polgármester arról beszélt, hogy a település belterületén és a kiskertes övezetekben is elvégzik a fejlesztést, sőt, ha tovább növekszik a kiskertekben élők száma, akkor annak megfelelően a világítótestek darabszámát is növelik majd. Jelezte, egy előzetes kalkuláció szerint 3-4 év alatt megtérül majd a mostani beruházás ára, a tervek szerint őszre elkészülnek a munkálatokkal.

Anger Ottó, az MVM Lumen igazgatója közölte, cégük olyan megoldásokat preferál, amelyek a lehető leggazdaságosabb módon növelik a fény mennyiségét a közterületeken, ilyen a LED-es közvilágítás is. Hozzátette, a mostani beruházás után jobb fényminőség lesz a községben, a fényt pedig úgy állítják majd elő, hogy jóval olcsóbb lesz a közvilágítás üzemeltetése a települési önkormányzat számára.

Annak érdekében, hogy a fejlesztés megvalósulhasson, Mihálffy Béla országgyűlési képviselő segítségét kérte az önkormányzat, aki megtett minden szükséges lépést Újszentiván előrelépése érdekében. A képviselő elmondta, az Unió elhibázott szankciós politikája miatt kényszerülnek az önkormányzatok a spórolásra. Újszentiván olyan megoldást választott, amivel évente 8 millió forintot tud majd megtakarítani, ezt pedig a település fejlesztésére, az itt élők életkörülményeinek javítására tudja fordítani az önkormányzat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában