Helyi közélet

2023.08.21. 11:18

Összefirkálták a maroslelei templomot

Falfirkákkal rongálták meg a nemrég felújított maroslelei templomnak azt a falát, amelyen a világháborús hősök emléktáblája látható. A történet szerencsés véget ért: a tettesek előkerültek, sőt megbánták tettüket és jóvátételt ígértek.

Szabó Imre

A maroslelei templom homlokzatát nemrég felújították – most meg összefirkálták. Fotó: Maroslele jövőjéért közös összefogással! közösségi oldal

A hét végén valakik összefirkálták a Magyarok Nagyasszonya nevet viselő maroslelei templomnak azt a falát, amelyen a világháborús hősök emléktáblája látható – a feltehetően festékszóróval felfújt, fekete ákombákomok az emléktáblát nem érintették. A rongálás különösen azért keltett megdöbbenést a faluban, mert az épület homlokzatát – mint beszámoltunk róla – épp a közelmúltban újították fel; 15 millió forintot költöttek pályázati támogatásból arra, hogy a templom külleme méltó legyen. Azt is megírtuk, hogy idén májusra felújították az előtte álló Dessewffy-keresztet.

A rongálásról készült fotó napvilágot látott az egyik Marosleléhez köthető közösségi oldalon; a falu polgármestere, Drimba Tibor azt írta a képhez, reméli, hogy a tettesek önként jelentkezni fognak és vállalják a felelősséget azért, amit elkövettek. A bejegyzéshez nagyon sokan, természetesen leginkább helybeliek szóltak hozzá. A legtöbben természetesen elítélő véleményüknek adtak hangot, és a tettesek példás megbüntetését követelték. Volt, aki megjegyezte: őt személyesen is mélyen érintette a rongálás, hiszen egyik felmenője ugyancsak a világháború áldozatává vált. És olyan is volt, aki segítséget, munkát ajánlott a helyreállításhoz.

A történet végül szerencsés véget ért. Drimba Tibor egy későbbi hozzászólásban jelezte: mivel kamerafelvétel és szemtanú is volt, az elkövetők meglettek. Mi több, sikerült velük – szülői közreműködéssel – elbeszélgetni, és mélyen megbánták tettüket, ráadásul azt is felajánlották, hogy közérdekű munkával jóvá teszik hibájukat. A polgármester jelezte: miután az ügy rendeződött, a bejegyzést el fogja távolítani a közösségi oldalról. És csakugyan: azt láttuk, hogy hétfőre törölték.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában