Toroczkai László: Márki-Zay Péter száját már nagyon sok baromság, sületlenség elhagyta

2023.09.29. 10:29

A Mi Hazánk Mozgalom elnöke volt a „nácikert” vendége

Kovács Erika

Toroczkai László és Daru Árpád beszélgetett nácizásról, az ország gazdasági helyzetéről, demográfiáról és a mezőgazdaság jövőjéről. Fotó: Kovács Erika

Toroczkai László országgyűlési képviselő, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke volt csütörtökön este a Szeretem Vásárhelyt Egyesület közéleti beszélgetéssorozatának meghívottja. A politikai paletta különböző területeiről hívtak az eddigi rendezvényeikre vendégeket, korábban Hont Andrást, Ceglédi Zoltánt és Schiffer Andrást kérdezték az aktuálpolitikáról a Népkerti Sörkertben, amit most Márki-Zay Péter támogatóinak egy része „nácikertnek” nevezett el. Ezzel kezdődött Toroczkai László és Daru Árpád, a Szeretem Vásárhelyt Egyesület elnökségi tagjának beszélgetése is.  

Fotó: Kovács Erika

Daru Árpád azt is megkérdezte, mit gondol Toroczkai László Márki-Zay Péter azon kijelentéséről, hogy a Mi Hazánk a Fidesz nácitagozata?

Márki-Zay Péter száját már nagyon sok baromság, sületlenség elhagyta, nem feltétlenül kell azt komolyan venni. A politika már csak ilyen. Mostanában ki nem volt még náci? Ennek egészen extra példája az ukrán háború, amikor az oroszok szerint Ukrajnában nácitalanítás folyik, a másik oldal szerint az oroszok nácik, sőt, Hitler reinkarnációja maga Vlagyimir Putyin. Ezt a nácizást már annyira nem lehet követni, hogy ez még a kanadai parlamenti alsóház elnökének sem sikerült. Zelenszkij jelenlétében megtapsoltatták a 98 éves ukrán veterán harcost, akiről utólag kiderült, hogy egy náci párti alakulat mellett harcolt. Ebbe bele is bukott a fél kanadai parlament. Ez már gyakorlatilag követhetetlen

 – mondta Toroczkai László.

Kiemelte, bármennyire is sötétnek látja Európa és benne Magyarország helyzetét, annak ellenére, amíg vannak magyarok, akik kitartanak Magyarország mellett, akik szeretnének olyan jövőképet látni, amiért érdemes Magyarországon tervezni, családot alapítani, addig van értelme a küzdelemnek.

Erről kell beszélni Hódmezővásárhelyen, hogy milyen megoldások vannak az ország jövőjére. Hogy Márki-Zay Péterék minek nevezik a sörözőt, vagy minket, engem ez nem érdekel

 – hangsúlyozta. 

Fotó: Kovács Erika 

A pártelnök beszélt arról is, hogy nemrég hivatalos úton járt Izlandon és a Perzsa-öböl-beli Bahreinben. Szerinte az elmúlt 30 év kormányai sok lehetőséget szalasztottak el a gazdaság fejlesztésére. Ő néhány nap alatt a két országban például rengeteg kereskedelmi lehetőséget talált, de egyikben sincs Magyarországnak hivatalos külképviselete.

A beszélgetés során szó esett még többek között az ország demográfiai helyzetéről és a mezőgazdaság fejlesztésének lehetőségeiről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában