Vásárhelyre jön a népszerű csapat

2023.09.22. 14:40

A Sarjú Bandával indul a Fonó Klub negyedik évada

Tábori Szilvia

Remek hangulatot ígér a Sarjú Banda vásárhelyi fellépése is. Fotó: Sarjú Banda Facebook-oldala

Indul a negyedik évad a Fonó Klub Hódmezővásárhelynél. Egy igazán tehetséges és népszerű fiatalokból álló zenekar, a Sarjú Banda érkezik hozzájuk: szeptember 30-án, szombaton 20 órától lépnek fel a vásárhelyi New Penna Klubban. A fiatal muzsikusokat 2015-ben ismerhette meg az ország a Magyar Televízió Fölszállott a Páva tehetségkutató verseny műsorában. Akkor még egyéni kategóriában mutatták meg tudásukat, de a színfalak mögött elindult a közös muzsikálás. Szoros barátság és egy új zenekar született, családjuk és Kuczera Barbara művészeti vezetőjük támogatásával. 2016-ban már Sarjú Banda néven indultak a versenyen és elnyerték az Ország Legjobb Zenekara díjat.

A sarjú jelentése: utód, leszármazott vagy levágott növény szálak töveiből újra kikelő hajtás. A Sarjú Banda hivatása az eredeti magyar hangszeres népzene elsajátítása, megőrzése és tovább éltetése. Örömmel és tisztelettel tanulják a mesterektől, hagyományőrző zenészektől, éltetik a színpadon és a táncházakban egyaránt.

Tagok: Hajdu-Németh László hegedű; Hajdu-Németh Balázs hegedű; Gál Tibor ének; Szilágyi Szabolcs hegedű, brácsa; Csoóri Bendegúz nagybőgő; Horváth Áron cimbalom. A művészeti vezetőjük Kuczera Barbara.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában