Helyi közélet

2023.09.06. 11:25

Kidöntötték a gerizdesi telek karóit

Szabó Imre

A telken a szétdobált karók mellett egyesek úgy járnak át, mintha a sajátjuk lenne. Fotó: Szabó Imre

Nem csitulnak az indulatok a szögesdrótos telek körül a makói Gerizdes városrészben. 

Mint megírtuk, még utcafórumot is össze kellett hívni a kedélyek csillapítására augusztus elején amiatt, hogy egy ottani telket – egyébként szabálytalan módon – szögesdróttal kerítettek el. Így akadályozták meg a közlekedést a mellette évtizedek óta használt, de ugyancsak illegálisan kialakított dűlőúton. Mint beszámoltunk róla, a telek tulajdonosa a területet bérbe adta, majd miután azt hivatalosan is kimérték, előbb más módon, majd a rongálások miatt végül betonoszlopokkal és szögesdróttal határolta le. Időközben megszületett a megoldás: az önkormányzat vételi ajánlatot tett a területre, amelyet a képviselő-testület jóváhagyott és a telektulajdonos is elfogadott. 

Már csak a szerződéskötés, illetve az azt követő hivatalos eljárás van hátra, de valaki ezt sem győzte kivárni. Bár a telektulajdonos az önkormányzat kérésének megfelelően a szögesdrótot leszedte, valaki a megmaradt betonoszlopokat a földből kihúzta, összetörte, ezzel komoly anyagi kárt okozva és balesetveszélyes helyzetet teremtve.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában