A folyamat nem csak a nyelvtanulásról szól

2023.12.04. 14:40

Cambridge nyelvvizsgára készülnek a mórahalmi diákok

Arany T. János

Fontos a jó tanár, aki motivál. Középen Szabó-Béres Petra angoltanár négy diákjával, akik Cambridge nyelvvizsgára készülnek. Fotó: Arany T. János

Cambridge nyelvvizsgára készül a Szegedi SZC Tóth János Szakképző Iskola és Szilágyi Mihály Kollégium négy diákja: Kurina Bató Viktor, Rácz Norbert, Peták Tamás és Pék Márk. A diákok angoltanára, Szabó-Béres Petra elmesélte, hogy tavaly amikor a fiúk kilencedikesek voltak, észrevette, hogy sokkal jobb a nyelvtudásuk, mint a többieknek. Szintfelmérőt íratott velük, majd tudatosan adott nekik magasabb szintű feladatokat. Végül úgy döntöttek, a Cambridge nyelvvizsgára készülnek fel. Ezt több országban elfogadják felvételinél, diplománál és munkavállalásnál, Magyarországon is akkreditált, így nem kell honosítani: egy nemzetközi és egy államilag elismert bizonyítványt is kapnak. Az informatikát tanuló diákok mindannyian külföldön képzelik el a jövőjüket, mint mondták, informatikusként külföldön jobban lehet keresni, mint Magyarországon. A fiatalok minden nap angoloznak, készülnek, közösségi oldalakon külföldi ismerőseikkel csetelnek. 

A vizsgák öt részből állnak: olvasott szöveg értése, hallott szöveg értése, nyelvhelyesség, íráskészség és beszédkészség.

A British Council azt írja a honlapján, hogy a Cambridge Assessment English egynyelvű angol vizsgák valódi nyelvtudást mérnek és sokkal többet nyújtanak, mint pusztán egy nyelvvizsga-bizonyítványt. A folyamat nem csak a nyelvtanulásról szól, hanem az angol nyelv valódi életben történő használatához szükséges magabiztosság megszerzéséről – illetve ennek bizonyításáról. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában