Helyi közélet

2024.01.05. 10:00

Csongrádon régi tervek valósulhatnak meg

Változó intézménystruktúrával nyitják az évet Csongrádon, különválik ugyanis a könyvtár és a múzeum. A polgármester lapunknak azt mondta, kellemesen csalódott 2023-ban, több olyan beruházást el tudtak indítani, amelyeket finan­ciális okokból halogattak.

Darók József

Nyugodt pénzügyi stabilitással fordul Csongrád Bedő Tamás polgármester szerint. Fotó: Darók József

 Talán nem vagyok egyedüli polgármester, ha azt mondom, kellemesen csalódtam a 2023-as évben

 – kezdte értékelőjét Bedő Tamás, Csongrád első embere. 

A kormány csaknem 300 millió forintos segítségnyújtásának, az intézmények rendkívül fegyelmezett gazdálkodásának, a kedvezőbb időjárásnak és a meghozott energiatakarékossági intézkedéseknek köszönhetően végig tudtuk vinni az évet. Mindezek mellett az adóbevételek és a likviditásunk egy könnyedebb gazdálkodási helyzetet hoztak magukkal. Az önkormányzat előző évben meg nem valósult elképzeléseiből 2023 második felére odáig eljutottunk, hogy megjelent a Fő és Vég utca jelzőlámpás csomópont dokumentációja a közbeszerzési hirdetőben, illetve lassan kész leszünk a ravatalozó felújításával, ami jelentősen megszépül. Komolyabb járdaépítési program indult, nagyobb mértékű kátyúzási munka is volt a városban, valamint egy szervizút létesült az ipari parkban, továbbá megvalósult a Holt-Tisza melletti sétány 

– sorolta. 

Tervbe vették a közvilágítás korszerűsítését is, mintegy 2 ezer lámpa cseréje történik meg Csongrádon. Az önerős beruházások sorában folytatódnak a járdafelújítások, részben aszfaltos, részben betonjárdák, és nagyobb felületű útfelújítások is várhatók. 

Azt remélem, hogy azokat a terveket, amelyeket az elmúlt két-három évben elkészítettünk, az újonnan megnyíló pályázati forrásokkal el tudjuk juttatni a ciklus végéig megvalósítás közeli állapotba. Nem egy unalmas év vár ránk, de nyugodt pénzügyi stabilitással fordulunk 2024-re, úgy, hogy saját erős beruházások, régóta magunk előtt görgetett tervek tudnak megvalósulni

 – mondta Bedő Tamás. 

A polgármester hozzátette, nem volt szükség létszámleépítésre, idén inkább bővülés lesz, a helyettesítő, új kollégák is maradhatnak. Kicsit változó intézménystruktúrával nyitják az évet, a testület döntése alapján a könyvtár és a múzeum különválik, ezenkívül jelentősebb változás már nem várható. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában