Szeged

2024.01.23. 08:40

"Ételt az életért" adományosztás lesz Szegeden

Tamási Anna Éva

A Karácsonyi Szeretetlakoma alkalmával több mint 6000 tál meleg ebédet és több száz tonna tartós élelmiszert osztottak ki. Fotó: illusztráció

Az „Ételt az életért” mozgalom decemberben rendezte meg a 35. Karácsonyi Szeretetlakoma akciósorozatot. A mostani alkalom különlegessége, hogy már nemcsak az adventi időszakra korlátozódik, hanem az aktivisták januárban is folytatják jótékonysági tevékenységüket. Ezúttal Szegeden segítik a rászorulókat.

Mint mondják, nagyon sok családnak a fagyos, téli fűtési időszak a legmegterhelőbb anyagilag, így ilyenkor kél el a legnagyobb segítség.

A korábbi, január 20-i óbudai akció keretében 500 főt, elsősorban a kerületi rászoruló családokat vendégelték meg a Flórián téren. A mozgalom következő állomása Szeged: január 27-én, szombaton a szervezet dolgozói és önkéntesei ünnepi ebéddel és tartósélelmiszer-csomaggal látnak el 200 főt. Az ételosztás helyszíne az Anna-kút lesz, 12 órától várják a nélkülözőket, de a karszalagot már 10 órától át lehet venni.

Az akció előmunkálataként a szervezet szegedi aktivistái a piacon élelmiszergyűjtést szerveztek. Az itt összegyűlt adományokat a szombati eseményen és kríziscsomagokként fogják szétosztani a helyi rászorulóknak.

Fodor Kata sajtóreferens arról is tájékoztatta lapunkat, hogy a kiemelt akciók után is folytatódnak majd az ételosztások. Naponta 3000 tál meleg ebéddel segíti országszerte a nélkülöző családokat az „Ételt az életért” mozgalom. Terveik szerint csak a fővárosi menedékhelyekre naponta csaknem 1400 adag ebédet szállítanak ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában