Szegedi hírek

2023.11.22. 13:27

Szegedre érkezik a Karácsonyi Szeretetlakoma

Az Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány tart ételosztást szombaton déltől Szegeden az Anna-kútnál. A Karácsonyi Szeretetlakoma elnevezésű akcióban 200 adag étel kiosztását tervezik.

Suki Zoltán

Pár hónapja döntöttünk arról, hogy hosszú évek után, ismét elkezdjük a karitatív munkát Szegeden is. Most ismerkedünk a várossal, ismerkedünk az itt tevékenykedő közösségekkel. Önkéntes csapatunk fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy felkutassa azokat a szervezeteket, intézményeket, magánszemélyeket, akikkel közösen, egymást támogatva tudunk eredményesen együttműködni hosszú távon

 – mondta lapunknak az Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány szegedi képviselője.

Hatvany Viktória hozzátette, már ott tartanak, hogy meg tudják tartani az első ételosztásukat a városban, ez november 25-én lesz az Anna-kútnál. A szegedi Karácsonyi Szeretetlakomán 200 tartósélelmiszer-csomagot, 200 kiló almát, 200 kiló burgonyát, 200 családnak elegendő melegételt, és édességet osztanak ki, valamint a novemberi hidegre tekintettel forró teával várják a rászorulókat.

A karácsonyi ünnepkörben megrendezett osztások mindig nagyon különleges hangulatúak. Igyekszünk mi is hozzájárulni, egy kicsit megszépíteni ezeket a napokat, elhozni a nehezebb sorsú embertársaink számára is az ünnepek varázsát egy pillanatra. A személyes gondoskodás élménye, a csomagok ünnepibb tartalma, reményeink szerint mind mind ezt segíti 

– fogalmazott Hatvany Viktória.

Az Ételt az Életért Program az első Krisna-hívők megjelenésével indult Magyarországon, így az idei lesz a 35. Karácsonyi Szeretetlakoma. A misszió világszerte 8 milliárd 660 ezer tál meleg ételnél is többet osztott már ki a rászorulóknak, Magyarország ebből évente bő félmillióval gyarapítja az eredményeket.

Magyarországon naponta 3000 ember számíthat a Krisna-hívő ételosztók munkájára, akik az advent időszakában összesen 6000 adag meleg ebédet, főzési alapanyagokat, valamint ünnepi finomságokat is tartalmazó tartós élelmiszercsomagot osztanak ki.

Hatvany Viktória azt is elmondta, hogy a szegedi vállalkozók, és az emberek is nyitottak voltak a megkeresésükre. Ezen kívül adománypontokat alakítottak ki szerte a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában