Helyi közélet

2024.01.06. 14:40

Véradások Csongrád-Csanád vármegyében

Imre Péter Géza

ILLUSZTRÁCIÓ: Nagy Lajos

Három helyszínen is lesz kihelyezett véradás Csongrád-Csanád vármegyében – derül ki a Vöröskereszt honlapjáról.

Január 10-én, szerdán délelőtt 9 óra és 11.30 között várják a donorokat a földeáki művelődési házban a Szent László tér 15-16 szám alatt.

Szintén január 10-én délután 14.30 és 18 óra között pedig Csongrádon a Városi Galériában (Kossuth tér 7.) lehet vért adni.

Január 11-én csütörtökön Csengelére érkeznek a faluházba, a Deák Ferenc utca 25. szám alá. Itt 9 óra és 12.30 között lehet vért adni. 

A hét többi napján az állandó helyszíneken várják a donorokat. A Szegedi Regionális Vérellátó Központ a Honvéd tér 4. szám alatt Hétfőn, kedden és pénteken 7 és 14, szerdán és csütörtökön 10 és 18 között tart nyitva.

Hódmezővásárhelyen csütörtökön 8 és 13 óra között lehet vért adni a kórház területén található transzfúziós intézetben.

Szentesen szintén a kórház területén található a vérellátó osztály, itt kedden és szerdán 7.30 és 10 óra között, csütörtökön pedig 14 és 17 óra között várják a donorokat.

Makón ugyancsak a kórház területén található a transzfúziós osztály, ez hétfőn 8 és 13 között várja a véradókat. 

Véradásra bárki jelentkezhet, aki elmúlt 18 éves, de még nincs 65 (első véradók esetén a felső korhatár 60 év), testsúlya eléri az 50 kg-ot és egészségesnek érzi magát. Véradáshoz mindenki vigye magával a személyazonosító igazolványát, lakcím és taj-kártyáját.

A véradások helyszíneit, a nyitva tartás időpontját a Vöröskereszt honlapján található véradási helyszínkereső segítségével is ellenőrizhetik.

Egy véradással három élet is megmethető!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában