Helyi közélet

2024.02.22. 13:30

Csaknem száz fát ültettek a Hősök erdejébe

Fotó: Darók József

A Hősök erdejében folytatódott az Ültessünk 1000 fát Szentesen program. A Hősök erdejébe telepített tölgyfák egy része tönkrement, a kivágottakat csaknem száz fával pótolta az önkormányzat az utóbbi időben, az ültetést talajtani vizsgálat előzte meg, hogy milyen fajtákat érdemes ültetni ezen a területen. Csütörtökön délelőtt a helybeli felajánlásokból származó ezüsthárs és szilfákat helyezték a földbe, a munkából kivették részüket a jótékonykodók is. 

Fotó: Darók József

Szabó Zoltán Ferenc polgármesterrel együtt lapátot ragadott Bodnár Antal, valamint Szamosközi Antal és Szamosközi Tünde, de rajtuk kívül Bárkai Gabriella és Hernyik András is ajánlott fel fákat. A Báthori utcában egy héttel korábban a Global Glasshouse Kft. és a Ganz-Szentes Acélszerkezet Kft. támogatta a fásítási programot. A városvezető köszönetét fejezte ki a társadalmi összefogás láttán, mert ez azt jelzi, hogy egyre többen szeretnék zöldebbé tenni a várost. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában