Januárban a vásárhelyi politikai kultúráról írt, amit nullának értékelt

2024.02.25. 07:30

Kovács Pál bejelentette, indul a polgármester-választáson

Kovács Pál, a HMSZ Zrt. volt igazgatósági elnöke lesz Márki-Zay Péter egyik kihívója Hódmezővásárhelyen. Ezt Kovács Pál szombaton éjjel jelentette be a Facebookon azt ígérve, részéről nem lesz taktikázás, csak egyenes meccsek.

Kovács Erika

Forrás: Kovács Pál költséghatékony kampánynyitót tartott, a Facebookon jelentette be az indulását. Archív fotó: Rádió7

A kockamedúza rendelkezik a világ legerősebb mérgével

– Egy fontos téma. Most olvastam, hogy a kisebb, gyengébb állatoknak általában erősebb a mérgük. Ami azért van, mert a kisebb állat gyorsan kell, hogy öljön, hogy a zsákmány el ne menekülhessen, illetve hogy a méreg gazdája meg ne sérüljön az áldozat vergődésétől. Ezt figyelembe véve érthető, hogy miért a kifejlett formájában 20-30 centiméteres kockamedúza rendelkezik a világ egyik legerősebb mérgével – írta közösségi oldalán Kovács Pál, hozzátéve, örül, hogy ezt a fontos információt megoszthatta.

Még csak annyit, figyelemmel a hódmezővásárhelyi polgármester-választás sajátos alakulására, úgy döntöttem, indulok a választáson. Mert érdekel a városom. És részemről nem lesz taktikázás, csak egyenes meccsek. Tisztességes küzdelmet kívánok mindenkinek. Ezzel meg is volt a költséghatékony kampánynyitóm. Szóval ne feledjétek, kockamedúza

 – írta közösségi oldalán.

Szakmai nézeteltérések miatt hagyta ott a HMSZ-t

Kovács Pál jelenleg a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) elnökségi tagjaként, gazdasági szakértőjeként is dolgozik

Az ötgyermekes családapa éveken át volt a Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató Zrt. (HMSZ Zrt.) munkatársa, pénzügyi és szolgáltatói igazgatója, igazgatósági elnöke, aki 2020 januárjában távozott a pozíciójából. A felmondása okáról lapunk megkérdezte, de nem kívánt túl sokat elárulni, amit volt cégéhez való lojalitásával indokolt. Annyit mondott, hogy a 2019-es önkormányzati választás után pozícióba került új igazgatóság vele szembeni bizalmatlansága és szakmai nézeteltérések miatt hagyta ott a HMSZ Zrt.-t. Információnk szerint az új igazgatóság másfél hónap után a 17 éve Kovács Pálhoz tartozó hulladékgazdálkodási területet egy határozattal kivette a szakember feladatkörei közül, illetve elcsatolták azt a kontrollingot is, amelyet ő hozott létre és amit még Márki-Zay Péter is eredményként tüntetett fel a kampányában. 

Megint vitázna Márki-Zay Péterrel a tévében

Kovács Pál a távozása után televíziós vitában, dokumentumokkal alátámasztva cáfolta meg a polgármester több kijelentését. Márki-Zay Péter ugyanis azt állította, hogy a fideszes időkben milliós fizetéseket kaptak a vásárhelyi önkormányzati cégek igazgatóságának tagjai.

Kovács Pál idén januárban a vásárhelyi politikai kultúráról írt a közösségi oldalon, amit nullának értékelt. Úgy fogalmazott, mindkét oldal legfőbb csapása a negatív kommunikáció.

A polgárok vágynak szerintem a pozitívumra is, ezt a konzervatív oldalnak is jelzem nagy tisztelettel. És nyerés esetén nem csupán az utolsó évben kell túlteljesíteni 

– jelzem alázattal polgármester úrnak – fogalmazott. Hozzátette, Márki-Zay Péter kommunikációjában érzékeli, hogy két évtizedig csak rossz történt a városháza setét tornyainak bugyrában, és ez bizonyos feljelentések és azok eredményének ismeretében több mint bántó és igaztalan.

– Remélem ismételten lesz lehetőségem a volt területeimet érintően ezeket cáfolni statisztikákkal, azaz tényekkel – akár egy újabb televíziós vitában, ha nyitott erre polgármester úr. … Sok pozitív és nem támadható eredménye is volt a régi vezetésnek is, bár ez a múlt homályába vész lassan. Hiba pedig persze volt és most is van. A szándék is fontos – írta mégjanuárban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában