Szegedi hírek

2024.02.18. 15:40

Lassan kilöttyen a Tisza - videó

Suki Zoltán

A folyó szintje valóban magas. Fotó: Török János

Az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság mai előrejelzése szerint a Tiszán levonuló árhullám a szegedi alsó rakpart szintjét, azaz 560 centimétert megközelítő vízállással tetőzhet a következő napokban. Emiatt a szakemberek felkészülnek a Huszár Mátyás rakpart esetleges lezárására. Így február vasárnap reggel 9 óra óta tilos megállni a rakparton

 A Tisza-parton járt vasárnap reggel kollégánk, aki azt tapasztalta, hogy az autósokhoz nem jutott el az üzenet. Néhány kocsi még ott volt a rakparti parkolóban, de mindegyiknek ott volt a tulajdonosa is. Volt aki pizzát evett, mások sörözve nézték a Tisza áradását. A folyó szintje egyébként valóban magas, pár centi hiányzik, hogy kilépjen, és elöntse a rakpartot. A rakpartot Tisza áradása miatt a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. és az Ativizig legutóbb tavaly december 31-én zárta le.  

A Tiszán kívül árad a Maros is. Olvasónk jelezte, hogy ilyenkor látható az a több száz tonna szemét, amit Romániából hoz magával a folyó.

Hogy ez a probléma mikor oldódik meg, egyelőre nem tudni. Annyi biztos, hogy egy-egy nagyobb áradás után a vízügyi szakembereken kívül a civilek is rendszeresen segítenek kitakarítani a folyópartot, ami olyankor valóban úgy néz ki mint egy szeméttelep. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában