Helyi közélet

2024.02.21. 17:00

Már 140 embercsempész autót vittek el

Suki Zoltán

Viszik el a roncsautókat. Fotó: Gémes Sándor

Összesen hét határsértőt tartóztattak fel a rendőrök az országban kedden

 – közölte szerdán az Országos Rendőr-főkapitányság. A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor szír állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal pedig azt közölte lapunkkal, hogy tavaly november 16-a óta összesen 164 bejelentés alapján eddig 140 embercsempész autó elszállításáról intézkedtek. Két kocsira most került ki az értesítés, ha nem jelentkezik a gazdája, négy nap múlva azokat is elviszik. Viszont 22 olyan eset is volt, amikor a bejelentett kocsit már nem találták a helyszínen.

A szegedi önkormányzattól február 20-áig összesen 3 darab olyan gépjárműről érkezett bejelentés, amelyet valószínűleg embercsempészek hagytak hátra. Ezek közül egy a hatósági intézkedés megkezdésekor már nem volt a helyszínen, egyet február 19-én elszállítottak, a harmadikra pedig február 20-án került ki a hatósági értesítés, így a járművet leghamarabb 25-én vihetik el a közterületről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában