Madárpiszok - Újabb hálókat és tüskéket helyeztetnek fel a vásárhelyi hivatalra

2024.03.28. 15:30

A galambok miatt újra állványok veszik körbe a városházát

Kovács Erika

Két hete bontották el az állványokat, most újra állvány veszi körbe a városháza főbejárata körüli észt. Fotó: Násztor Boglárka

Újból felállványozták a hódemzővásárhelyi városháza főbejárat felőli részét. A felújított északi homlokzat és a torony állványzatát március 15-re, az ünnepélyes avatásra bontották el. Sokan kíváncsiak, vajon, mi történhetett?

Ezzel kapcsolatban levélben kerestük meg az önkormányzat sajtórészlegét, de egyelőre nem kaptunk választ. Ellenben a csütörtöki közgyűlésen szóba került az állványozás.

 Az északi homlokzat és a torony felújítása során galambvédelmet is kértünk, tüskékkel, illetve hálókkal is. Sajnos kiderült, a galambok ezt nem mindenhol „értették”, hogy milyen céllal telepítettük. A lámpák alá például hiába helyeztettünk tüskét, rászálltak a lámpákra és piszkítottak. Ezért a kivitelezést végző vállalkozótól plusz hálózást kértünk 

– mondta a nagycsütörtöki közgyűlésen Barák Anita, a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda vezetője.

 A garancia jegyében az apróbb esztétikai javításokat is elvégeztetik, amiért nem kell pluszban fizetni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában