Évtizedeken át a városért és annak közösségéért dolgoztak

2024.03.15. 18:30

Vásárhely kiválóságait ismerték el – Galéria

Pro Urbe és Signum Urbis Honorantis díjakat adományozott Hódmezővásárhelyen a közgyűlés, amelyeket a kitüntettetek a március 15-i ünnepségen vehettek át. Az Év Mentősét és az Év Rendőrét is díjazták.

Kovács Erika

Fotó: Karnok Csaba

A rendezvényen Márki-Zay Péter polgármester mondott beszédet. Kiemelte, Hódmezővásárhely első díszpolgára Kossuth Lajos volt, ezért is vált hagyománnyá, ahogy a város legmagasabb szintű elismeréseit március 15-én adják át. Arról is beszélt, fontos, hogy milyen állapotban vannak a város középületei, de a város nem épületek összessége, hanem embereké. Akik díjazásban részesültek, úgy tartják össze a közösséget, mint az épületek tégláit a habarcs.

Idén hárman vehették át a Pro Urbe díjat. Chappon Adrien, a Hódmezővásárhelyi Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft. nyugalmazott igazgatója 1994-ben a HÓDIKÖT felszámolása alatt pályázta meg a Szociális Foglalkoztató vezetői állását. Még nyugdíjazása után is ott dolgozott egészen 2012-ig. Nagy érdeme volt a vásárhelyi hímzés megmentésében.

Lantos Etelka nyugalmazott mesterpedagógus rendkívül gazdag szakmai életutat tudhat maga mögött, a 35 szakképzésben teljesített tanév alatt sokféle tevékenységgel járult hozzá a szakképzés színvonalának emeléséhez.

Sonkoly Tibor festőművész, aki betegsége miatt nem tudott jelen lenni az ünnepségen, kiemelkedően magas művészi munkásságának elismeréseként részesült Pro Urbe díjban. A művész munkássága mellett a közösségért is sokat tett.

Ebben az évben ketten részesültek Signum Urbis Honorantis díjban. Jószai Sándor képzőművész, ikonfestő kiemelkedő művészi munkája elismeréseként kapta meg az elismerést, mint elhangzott, gyarapította a város szellemi javait, valamint hozzájárult Hódmezővásárhely kapcsolatainak, jó hírnevének kiterjesztésében és növelésében.

Kissné Urgyán Mária nyugalmazott népművelő, könyvtáros nyugdíjas évei is aktívan telnek, amit a város közösségi életének szentel. Idejét, energiáját nem kímélve a mai napig a város közösségének szolgálatában áll.

Hódmezővásárhely közgyűlése az Év Mentőse kitüntetésben Demeter Sándor mentőtisztet részesítette, az Év Rendőre címet pedig Nagy Ernő zászlósnak adományozta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában