Szegedi hírek

2024.04.04. 19:10

A hétvégén is dübörögnek a gépek a Petőfi sugárúton

Suki Zoltán

Járnak a munkagépek ha kell, ha nem. Fotó: Karnok Csaba

Korábban megírtuk, és már biztos szinte minden szegedi észrevette, hogy cserélik a síneket a 4-es villamos egy szakaszán, ami miatt majdnem két hónapig helyettesítő buszok járnak a vonalon. Annak, aki rendszeresen használja a 4-es villamost, ez ugyan jelent egy kis bosszúságot, de ha igaz, amit a városi közlekedési cég ígér, akkor mindenki jól jár, mert májusra megszűnik a hullámvasút a konzervatórium, illetve a Szivárvány kitérő között. A sínek itt már olyan katasztrofális állapotban vannak, hogy sebességkorlátozást kellett bevezetni, de gyakorlatilag már kis sebességnél sem lehetett állva maradni a villamosokon, annyira imbolyogtak.

Fotó: Karnok Csaba

Ez eddig a jó hír. A rossz azonban, hogy a Petőfi Sándor sugárút elején zúgolódnak az emberek. Mivel az önkormányzat a választási kampány miatt valószínűleg mindenáron tartani akarja a határidőt, a munkások szinte éjjel-nappal, sőt, hétvégén is dolgoznak. Amivel szintén nem lenne baj, csakhogy a villamospálya-építés nem a legcsendesebb tevékenység, amit végezni lehet. Emiatt főleg az idősek és a kisgyerekesek vannak felháborodva, mert őket zavarja a legjobban a nagy zaj.

Egyébként 600 méteren újítják fel a pályát a Dugonics tér és a Szivárvány kitérő között, és másik 300 méteren a Szabadkai úti és a szalámigyári megálló között. Nemcsak a síneket cserélik ki, hanem a vasbeton aljat és a kapubejárókat is felújítják. 2018 óta már több mint százmillió forintot költöttek a villamospályára, de azok is csak szakaszos felújítások voltak.

Fotó: Karnok Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában