Helyi közélet

2024.04.17. 15:11

A makói Amanda lett a vármegye legjobbja - GALÉRIA

Véget ért a pénzügyi-számviteli ügyintéző szakma tanulmányi versenyének országos döntője, aminek három napon át Makó adott otthont. A vármegye legjobbja a házigazda Návay Lajos Technikum diákja, Asztalos Amanda lett – ötödik helyen végzett.

Szabó Imre

Asztalos Amanda a makói Zsolnay-kutat ábrázoló kisplasztikát is átvehette kitűnő szereplésének elismeréseként. fotó: Szabó Imre

Bíztam a jó eredményben, sokat készültem, de ez a helyezés minden várakozásomat felülmúlta

 - mondta Asztalos Amanda, a makói Návay Lajos Technikum 13. évfolyamos diákja, miután kiderült, a pénzügyi-számviteli ügyintéző szakma tanulmányi versenyének országos döntőjében Csongrád-Csanád vármegyéből ő szerepelt a legjobban. Ötödik helyezett lett. Ezzel a teljes felvételi vizsga alól mentesült, aminek hasznát fogja venni, szándékai szerint ugyanis továbbtanul majd a szegedi egyetemen.

A nagynénémnek, Hájas Petrának köszönhetően választottam ezt az utat, ő a példaképem

 – tette hozzá.

A döntőbe egy másik makói diák, Szekeres Dóra is bejutott. Ő nem ért el kiemelkedő helyezést, helytállását oklevéllel ismerték el.

A versenyre, mint korábban megírtuk, két kategóriában szerte az országból összesen 335-en neveztek be. Közülük a legjobb 60 utazhatott a Maros-parti városba felkészítő tanáraikkal együtt. A döntő versenyei rangos szakmai zsűri értékelése mellett szerdáig tartottak; ez utóbbiak helyszíne a Návay Lajos Technikum épülete volt. A távolabbról érkezett résztvevőket a Pulitzer-kollégiumban szállásolták el, a megnyitót és a díjátadó ünnepséget a Korona konferenciaközpontban tartották. 

Makó nem először rendezte meg az országos döntőt, öt évvel ezelőtt is kapott felkérést a pénzügyi tárcától – alighanem azért, mert a városban szeretettel Keriként emlegetett iskola tanulói rendre jól szerepelnek a hasonló versenyeken. Papós András igazgatótól megtudtuk, korábban elnyerték a legjobb felkészítő iskola címét is, diákjaik pedig sok értékes helyezést, köztük jó néhány első díjat szereztek. Kollégáinak nagy feladat volt a rangos verseny megszervezése, amit értékelése szerint hibátlanul oldottak meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában