Szegedi hírek

2024.04.17. 20:39

Az évad utolsó bemutatójára készülnek - Galéria

Shakespeare-rel kezdődött, és vele is végződik az évad a Szegedi Nemzeti Színházban. A Vízkereszt, vagy amit akartok című komédia premierjét, az évad utolsó bemutatóját április 19-én tartják a nagyszínházban.

Koós Kata

Bővérű és szabadszájú komédia vár a közönségre. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Barnák László főigazgató a közönségtalálkozón úgy fogalmazott, hogy a Shakespeare-i vígjátékok közül a Vízkereszt, vagy amit akartok az egyik leglíraibb, ugyanakkor legjátékosabb és -bolondosabb darab. Kettősséget hordoz magában, a bohózat és az erős drámaiság párhuzamosan fut végig a történeten, amely a szerelem természetrajzáról nyújt átfogó, erősen karikírozott képet. 

– A szerelem annyi forma és alak, hogy ő maga a legfőbb képzelődés – fogalmaz Orsino herceg, Illíria uralkodója a darabban, amely szerelmi képzelődésekkel, vágyakkal, szenvedélyekkel, önáltatással és fondorlatokkal is bőséggel telített. Bővérű és szabadszájú komédia vár a közönségre sok-sok kimondott és még annál is több kimondatlan szándékkal spékelve.

A darabot Koltai M. Gábor rendezte, aki modern látványvilágba helyezte a több mint négyszázéves történetet. A Nádasdy Ádám fordítása nyomán a rendező és Zsigó Anna dramaturg által megalkotott szöveg könnyed értelmezhetőségének köszönhetően azonban a modern köntös korántsem tűnik fel idegennek. Többek között citromsárga Nike-zoknin, tápéi szatyron és basszusgitáron át vezet el a szerelmi kalamajkával szőtt utazás a gyásztól a boldog végkifejletig. 

Viola szerepében Menczel Andrea ölt férfiruhát, a gyászoló Olivia grófnőt Csorba Kata alakítja, a szerelmét küldönccel megvalló Orsino herceget Poroszlay Kristóf. Sir Böffent Tóbiás szerepében pedig Kárász Zénó vallja, hogy „a bánat életellenes dolog”. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában