Szegedi hírek

2024.04.08. 19:10

Neves fodrászok tartottak szakmai bemutatót a kamarában – Galéria

Közel száz résztvevője volt a hétfőn megtartott fodrász szakmai napnak. A kamara székházában négy neves szakember mutatta be a színpadon a legújabb technikákat végzett és még most tanuló fodrászoknak.

Timár Kriszta

Fotó: Karnok Csaba

A legújabb, legkülönlegesebb fodrásztrendeket ismerhették meg azok a fodrászok és fodrász tanulók, akik részt vettek a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara székházában tartott TalentCafé Fodrász Szakmai Napon. A hétfői rendezvényen közel száz regisztrált vendég volt, kétharmaduk a szegedi Móravárosi és a hódmezővásárhelyi Eötvös iskolából érkezett, illetve a Kecskeméti Szakképzési Centrum iskoláiból. De hasznos tudást szerezhettek a már gyakorló hajszobrászok is, hiszen neves előadók mutatták meg a gyakorlatban, hogyan dolgoznak.

– A kamara célja, hogy az önkéntes tagoknak szakmai programokat nyújtson. Emellett azonban az ilyen események jó közösségi pontként is szolgálnak, ráadásul a szakmai fejlődést is segítik – beszélt a rendezvényről Horváth Gábor képzési vezető. Hozzátette, a résztvevő vállalkozások többsége képzőhely is, így ez a rendezvény arra is kiváló alkalom, hogy összehozza a diákokat és leendő munkaadóikat.

A délután során négy szakember tartott bemutatóval egybekötött oktatást a színpadon. Beke Balázs a barber férfi hajvágásról, Hintenberger Máté a hétköznapi és színpadi frizurákról, Tombácz Zsuzsa a menyasszonyi és alkalmi frizura trendekről, Veres-Győri Sándor pedig a legújabb hajvágási irányzatokról beszélt. – Egyszerű technikát igyekszek bemutatni, amit egyből használni is tudnak. Itt nem az a cél, hogy azt demonstráljam, én mit tudok, a résztvevőknek kell alkalmazható technikákat átadni – mondta Veres-Győri Sándor, aki 10 évig Londonban dolgozott és a Vidal Sasson kreatív igazgatója volt. Hozzátette, oktatóként is mindig a diákok magabiztosságát építi, hiszen senki nem születik világbajnoknak. – Az első versenyemen én is utolsó előtti lettem. Csak a szorgalmon múlik, ki mire viszi – hívta el a figyelmet.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában